Surinaamse worsteldelegatie naar Caribbean Super Week op Barbados

Een delegatie van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF) vertoeft momenteel op Barbados om mee te doen aan de Caribbean Super Week.

Dit is een project dat uitgevoerd wordt door de Barbados Wrestling Association (BWA) samen met United World Wrestling Americas (UWWA).

Het doel van dit project is om onder andere de Caribische landen te onderrichten met worstelskills op coaching en referee gebied, beachwrestling te promoten en bonden organisatorisch sterker te maken. “Educatie” is de rode draad van de ze week, waaraan naast Barbados en Suriname ook Guyana, Bahamas en Jamaica meedoen.

De SWF wordt vertegenwoordigd door 4 personen. Eis van de organisatie was dat 1 van deze personen een vrouw moest zijn. De SWF heeft gekozen om Ralitsa Nijman van WV Meerzorg als atleet af te vaardigen.

Als coach is meegereisd Vinod Kewal, terwijl als referee is afgevaardigd Parwesh Bhaggoe. Michel Nathoe is als delegatieleider afgereisd.

Het wordt een intensieve week met veel theorie en praktijk. De UWW-instructeurs zullen de lessen verzorgen. Speciaal voor deze week is UWWA-president Fransisco Lee Lopez in Barbados.

Verder nog UWW-development officer van de Americas, Yuri Mayer, alsook de UWW-development manager Lei Liang. Elke dag starten de theorie- en praktijklessen in de zaal van de University of West Indies (UWI).

De Surinaamse delegatie keert maandagavond terug.

Foto: De Surinaamse delegatie samen met UWWA-president Fransisco Lee Lopez op de openingsdag

Overige berichten