fbpx

Surinaamse worstelaars naar Barbados

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) doet voor de tweede keer meer aan de Barbados Beach Wreslting Cup. Zes atleten zijn donderdagochtend via Trinidad & Tobago vertrokken richting Bridgetown. Naast de beachwedstrijden, worden dit jaar ook vrijestijl wedstrijden op de mat georganiseerd.

Suriname is afgereisd met 4 senioren en 2 junioren worstelaars. Deze zijn Marciano Tsang (WV Commewijne), Fernando Ghoerahoe (WV Meerzorg), Micha Willems (SC Tatami), Nawien Bepat (Jai Hind), Stephan Brunings (WV Commewijne) en Sahil Satram (Jai Hanoeman). De coach van de Surinaamse selectie is Michel Nathoe. Als delegatieleider treedt op Robby Gadjradj.

Sterk bezet veld

Vorig jaar waren de beachwedstrijden opgedeeld in 2 klassen, te weten de -80 en +80 kg klasse. Suriname werd kampioen in beide klassen, respectievelijk Widesh Ramcharan en Leandro Dongo. Echter, beide kampen met zware knieblessures, waardoor ze voorlopig niet meer aan worstelen kunnen doen. Dit jaar zijn er 4 klassen bij de senioren, te weten de +90kg, -90kg, -80kg en -70kg.

OOK INTERESSANT
Studenten NATIN, AMTO en FTW krijgen inzicht in werkzaamheden Bouw- en Woningtoezicht

De Barbados Wrestling Association (BWA) heeft voor dit jaar veel buitenlandse toppers gehaald voor dit toernooi. Zo is Olympisch kampioen uit Cuba, Yandro Quintana, al gearriveerd in Bridgetown.

Quintana werd Olympisch kampioen in Athene in 2004. Verder is de Boliviaan Christiaan Nova Roca ook al in Barbados voor deelname. Nova Roca heeft in 2014 zilver gewonnen tijdens de Cacso Games. Verder doet ook mee de Haïtiaanse Olympian, Anger Castelly. In Rio 2016 was Castelly present tijdens de Olympische Spelen.
Ontwikkeling

Met de Barbados Beach Cup, welke voor de derde keer wordt gehouden, probeert dit land worstelen te ontwikkelen in haar land. Worstelen staat nog in de kinderschoenen in dit land, maar de BWA werkt er hard aan om de sport vooral bij de schoolkinderen te promoten. Zaterdag worden de vrijestijlwedstrijden gehouden, zondagmiddag volgen de beachwedstrijden.