Surinaamse vrouwen gaan steeds vaker met een buitenman voor financieel gewin

INGEZONDEN- Vroeger was het traditie in Suriname dat mannen een buitenvrouw, soms meerdere buitenvrouwen, erop nahielden. Maar de tijden zijn erg veranderd en de rollen raken omgekeerd.

Er waren heren die dat niet eens meer in het geheim deden, ze vertelden dat gewoon eerlijk aan een ieder die dat wilde weten. Het was algemeen geaccepteerd binnen onze samenleving.

Dat is uiteraard nog steeds het geval, maar, zo lijkt het, in iets mindere mate.

Er is momenteel echter een kentering gaande binnen de relaties tussen mannen en vrouwen. Vrouwspersonen in Suriname eisen steeds meer hun rechten op en zijn van mening dat wat mannen doen, zij ook mogen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen kiezen liever voor natuurlijke oplossing in plaats van Viagra

Hoewel de gemiddelde Surinaamse kerel een buitenrelatie begint met liefdesmotieven, is dat bij de meeste manninnen in ons land anders.

Door de verdere achteruitgang van de koopkracht gaan steeds meer dames ertoe over om in het geheim buitenmannen in hun leven te integreren die mee kunnen helpen voorzien in het vullen van hun lege portemonnee.

Het percentage vrouwen in Suriname met een buitenman loopt steeds verder op, blijkt in ieder geval uit anecdotal evidence.

Vooral als de eigen partner niet beschikt over voldoende inkomsten is deze stap al gauw gemaakt. Het zijn dus vooral financieel arme heren die hun vriendin of echtgenote niet ruimschoots het materiële kunnen geven die harder en vaker worden getroffen, of beter uitgedrukt, voor de gek worden gehouden.

Dit gedrag van jonge meisjes en ook volwassen vrouwen is niet uniek en van alle tijden.

In andere arme landen is het een bekend patroon dat het zwakke geslacht op zoek gaat naar geldsponsors in ruil voor het leveren van erotische diensten. Naargelang de armoede in Suriname verder toeneemt, waar het veel op lijkt, zal ook het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een buitenman helaas verder stijgen.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Overige berichten