Surinaamse vrouwen mogen hun mannen ook niet mishandelen, wat helaas vaak gebeurt

INGEZONDEN- De laatste maanden wordt er vaak in het nieuws geschreven door een feministische vrouwencollectief dat mannen in Suriname zich niet schuldig mogen maken aan het mishandelen van vrouwen.

Maar waarom roepen zij de Surinaamse vrouwen ook niet op om te stoppen met het molesteren van mannen?

Mannen in Suriname worden zeer regelmatig mishandeld door hun vrouw of vriendin.

Ik heb het dan niet over fysieke mishandelingen, maar geestelijke. Vrouwen die steeds uitlopen met andere mannen en steeds provoceren door de grenzen van het ontoelaatbare op te zoeken hebben dikwijls  geen idee hoe ze mannen hun ego kwellen.

Dat een man een vrouw slaat is inderdaad onaanvaardbaar.

Maar je kunt moeilijk verwachten van een man die elke dag hard werkt om zijn gezin te onderhouden, dat hij zich rustig zal houden wanneer hij erachter komt dat vrouwlief achter zijn rug het bed is ingedoken met een andere man.

Of dat er stiekem romantische Whatsapp berichten worden uitgewisseld met buitenrelationele liefjes en er afspraakjes worden gemaakt op parkeerplekken bij grote winkels en malls. Iets wat helaas heel vaak gebeurt in Suriname.

Elke man met een beetje zelfrespect zal daar zeer heftig op reageren. Het vergroot de kans dat zijn stoppen doorslaan.

Ik beweer dus niet dat het slaan van een vrouw hiermee gerechtvaardigd wordt. Allerminst! Maar vrouwen dienen ook niet te provoceren en moeten hun verantwoordelijkheid kennen. Een man met gezond verstand zal niet zomaar klappen geven aan zijn vrouw of vriendin of de neiging daartoe hebben.

Deze feministische vrouwengroep KSVC moet in het vervolg de relationele problemen van beide kanten benaderen. Mannen hebben ook gevoelens!

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

BEKIJK OOK : Single mannen in Suriname moeten ook buitenlandse prostituees kunnen bezoeken