fbpx

Surinaamse vrouwen moeten voorzichtig zijn, voordat je het weet zeggen mannen dat ze naar bed met je zijn geweest

INGEZONDEN- Vrouwen in Suriname moeten heel erg voorzichtig zijn wanneer ze contact onderhouden met Surinaamse mannen. Er loert namelijk een heel groot gevaar dat grote gevolgen kan hebben.

FATOFFAD1 | GFC NieuwsEen kortdurend gesprekje van een vrouw met een Surinaamse man ergens langs de straat, in een winkel, een bank of andere publieke plek kan soms al zeer verstrekkende gevolgen hebben. Ook via Whatsapp of vaste lijn niet zakelijk communiceren kan voor de vrouw, vooral als ze al getrouwd is of al een vaste relatie heeft, veel problemen opleveren.

Niet alleen voor je imago als vrouw, maar ook kan het storingen opleveren binnen je liefdesrelatie.

En dat komt door de kwaal die veel Surinaamse mannen hebben. Hoewel velen dat zullen ontkennen, is het een feit dat veel mannen in ons land er een vaste gewoonte van maken om op te scheppen over het aantal vrouwen waarmee ze seks hebben gehad.

Als een man het bed heeft gedeeld met een vrouw die pas in zijn leven is gekomen, kun je er vanuit gaan dat hij het direct aan zo veel mogelijk vrienden zal vertellen. Het liefst belt hij zijn volledige vriendenkring nog dezelfde avond op om in alle details uitleg te geven over zijn seksavontuur. Half Suriname moet direct weten dat hij de vrouw of het meisje heeft ‘gehad” en wat er allemaal tijdens de daad is gebeurd.

BEKIJK OOK
GBB-minister heeft een aantal wetten overtreden en moet worden bedankt

Uit ervaring weet ik dat er ook een hele hoop Surinaamse mannen zijn die bij vrienden stoer willen overkomen en verhalen simpelweg verzinnen. Zo ken ik veel van hen die slechts even met een vrouw hebben gebabbeld en al door heel het land rondbazuinen dat ze vaker met haar naar bed zijn geweest, terwijl dat helemaal niet waar is.

Het lijkt voor deze kinderachtige mannen een soort wedloop te zijn. Hoe meer vrouwen ze in bed krijgen, hoe meer respect ze denken te krijgen binnen hun vriendengroep. En uiteindelijk zijn het de onschuldige vrouwen die nergens van afweten, die enorme imagoschade ondervinden.

Vrouwen in Suriname, wees dus gewaarschuwd. Je hoeft maar even met de verkeerde man te praten en hij verteld al aan de “helft van alle inwoners’ dat jij met hem naar bed bent geweest. En dat is helaas de harde waarheid!

R. Pinas 

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Mulo-leerlinge heeft seks met meerijder, terwijl bestuurder raast door verkeer