fbpx
Facebook Pagelike Widget

Surinaamse vrouwen moeten oppassen in paskamers, zegt klokkenluider

GFC NIEUWS– “Het zijn dingen die al jaren in Suriname gebeuren, maar er wordt geen aandacht aan gegeven. Ik weet niet of het te maken heeft met onwetendheid of desinteresse. Als de vrouwen zouden weten dat ze mogelijk gefilmd worden tijdens het omkleden, zouden ze volgens mij zeker alerter zijn”.

Woorden van een anonieme klokkenluider uit Paramaribo, die aan GFC Nieuws zegt dat meerdere kledingzaken in ons land gebruik maken van verborgen camera’s in paskamers. Het zou veelal gaan om boetiekjes die eigendom zijn van niet oorspronkelijke Surinamers.

“Veel ondernemers hebben dagelijks te maken met kleine winkeldiefstallen, zijn erg alert en bovendien zeer wantrouwig. Om die reden hebben ze in de zaken veel camera’s geplaatst. Ook tijdens het passen van kleding in de paskamers zijn er mannen en vrouwen die kleding op gewiekste wijze stelen. Ik weet dat veel van deze ondernemers daarom ook hun camera’s zodanig hebben gericht om beelden te kunnen opnemen in de paskamers”, meent hij.

Een jurist zegt desgevraagd aan GFC Nieuws dat de ondernemers in overtreding zijn indien ze inderdaad met verborgen camera’s beelden opnemen van klanten tijdens het verkleden. “Het is wel ernstig als er inderdaad hiervan sprake is. Dit zou echt onderzocht moeten worden”, stelt hij voor.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…