fbpx

Surinaamse vrouwen krijgen meerdere overheidsgronden in ruil voor nummertjes in bed

INGEZONDEN- Als de beerput zou worden opengetrokken, zal menigeen in binnen- en buitenland zich kapot schrikken van de hoeveelheid misbruikgevallen van Surinaamse vrouwen die dolgraag een eigen perceel van de overheid toegewezen wilden krijgen.

Vanaf de regeerperiode Ronald Venetiaan tot op heden hebben verschillende politiek invloedrijke mannen gretig misbruik gemaakt van hun machtspositie.

Er zijn in de loop der jaren welzeker honderden vrouwen, vaak terwijl ze getrouwd of in een liefdesrelatie zijn, vrijwillig en in het geheim met de benen wijd gegaan in ruil voor overheidsgronden.

Veelal met heren die in staat waren hun politieke invloed op het relevante ministerie aan te wenden.

Persoonlijk ken ik verschillende dames die nu 40- plussers zijn, en in hun jongere jaren zelfs drie en vier overheidspercelen op naam van zichzelf, hun familieleden, vrienden en vriendinnen hebben weten te krijgen.

IMPOTENT OF MINDER POTENT? NEEM 1 THEELEPEL TOMBA VOOR KRACHTIGE MANNELIJKE PRESTATIES! GEZOND EN ZEER EFFECTIEF! KLIK HIER>

In enkele gevallen gaat het zelfs om hectares. Deze overheidsgronden werden daarna weer verkocht voor bedragen in Amerikaanse dollars of euro’s.

Een andere vorm van misbruik gebeurt al decennialang.

Jonge Surinaamse vrouwen die graag een goede baan wensen bij de overheid of promotie willen maken en dus in een hogere loonschaal willen komen, bieden in ruil voor die positie hun lichaam aan.

BEKIJK OOK
Afschuwelijk dat Rutte kransen legt bij Fort Zeelandia voor 8-decembermoorden, het epicentrum van de Nederlandse slavernij

Er zijn tal van deze vrouwen die zich omhoog hebben gewerkt via plezierdiensten die zij aan invloedrijke mannen hebben geleverd.

Dit ten koste van nette vrouwen die zich via de normale weg “kapot” werken en met veel pijn en moeite niet eens hogerop weten te komen op een ministerie of andere overheidsinstelling.

De hele ophef die momenteel in Nederland is ontstaan over het vermeende misbruik van vrouwen die meededen aan The Voice of Holland door Ali B. en de man van Linda de Mol, evenals de beschuldiging aan het adres van Marco Borsato door een jonge vrouw in een ander verband, is kinderspel in vergelijking wat zich al jaren afspeelt in Suriname.

Het misbruiken van vrouwen door mannen in machtsposities wordt in Suriname al sinds de vorige eeuw oogluikend toegelaten en onderling onder mannen en vrouwen zelf goedgepraat.

Sommige Surinaamse vrouwen lijken het de normaalste zaak van de wereld te vinden om het bed in te duiken met een man in ruil voor overheidsgronden, een overheidsbaan of promotie.

Daar kraait geen haan naar.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

Foto ter illustratie.