Surinaamse vrouwen en mannen worden opgeroepen zich te houden aan 1 liefdespartner om virusbesmettingen te verminderen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Surinaamse vrouwen en mannen worden door het VrouwenCollectief opgeroepen om zich per direct te houden aan slechts 1 liefdespartner om zo het aantal besmettingen met het coronavirus te helpen reduceren.

Ook single mannen die gebruik maken van de seksdiensten van prostituees zouden in de deze periode waarin er mogelijk een nieuw voor kinderen gevaarlijk virus rondwaart, liever solo kunnen gaan.

Bovendien wordt aan getrouwde heren die dames van lichte zeden en buitenvrouwen bezoeken, gevraagd om monogaam te leven en rekening te houden met hun eigen vrouw en eventueel kinderen.

Hetzelfde verzoek wordt  anderzijds gedaan aan vrouwen in ons land die meerdere liefdespartners erop nahouden.

Het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) laat verder aan GFC weten dat er de laatste maanden vaker Surinaamse vrouwen van wie niemand dat zou verwachten naar het binnenland gaan om tegen betaling seks te hebben met voornamelijk Braziliaanse mannen.

“De regering kan wel de controle opvoeren op de luchthaven en andere grensgebieden. Maar als dames uit Paramaribo vervolgens regelmatig seksdiensten leveren aan buitenlanders in het binnenland die illegaal op en neer gaan tussen landen, kunnen ze mogelijk het gemuteerde virus naar de hoofdstad brengen en is het dweilen met de kraan open”, stelt het VrouwenCollectief.

“Blijf liever bij 1 partner indien u in een relatie bent en denk aan uw vrouw/man en kinderen. Uitlopen is sowieso niet goed”, aldus Soelijem Atmo van het KSVC tegenover GFC Nieuws.

Foto: Bart LaRue

Overige berichten