fbpx

Surinaamse vrouw die 30 jaar psychotisch en niet goed aanspreekbaar was plotseling weer helder na COVID

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een 61- jarige Surinaamse vrouw die al ruim dertig jaar psychotisch en niet goed aanspreekbaar was, is nadat ze besmet raakte met het coronavirus plotseling geestelijk weer helemaal helder.

De vrouw die lange tijd van haar leven heeft doorgebracht in een gesloten afdeling van een psychiatrische inrichting in Den Haag, Nederland, werd vorige maand met spoed opgenomen in het Hagaziekenhuis in die stad omdat ze noodgedwongen zuurstof toegediend moest krijgen.

De patiënte die moeder is van twee kinderen en sinds haar 29e van de ene op de andere dag na een vechtscheiding geestelijk ziek werd, kreeg van de behandelende artsen in het hospitaal ook een infuus in haar arm met daarin het medicijn dexamethason, een corticosteroïde.

Na een week mocht ze het Hagaziekenhuis in Den Haag weer verlaten en viel het haar familie op dat ze weer normaal gesprekken kon voeren en uit de psychose is. Ze was niet meer in de war.

“Ik heb haar in geen dertig jaar zo helder meegemaakt, we kunnen weer een normaal gesprek met haar voeren”, zegt een familielid aan GFC Nieuws.

Twee topexperts van Constantin in Nederland die zich specifiek richten op de allernieuwste inzichten op gezondheidsgebied, vertelden aan de familie dat de dexamethason die de Surinaamse toegediend heeft gekregen ter behandeling van COVID, mogelijk geholpen heeft om haar geestelijk weer gezond te krijgen.

BEKIJK OOK
Onderwijs is achterstand aan het inhalen, jarenlang alles verwaarloosd

Dexamethason is een krachtige ontstekingsremmer.

BEKIJK OOK: Veel vraag in Suriname naar ‘7 kilo afvallen per maand- kuur’

INFLAMMATION

De Constantin- topexperts in Nederland leggen aan GFC Nieuws uit dat inflammation in het brein (in dit kader laaggradige ontstekingen in het brein) volgens nieuwere inzichten waarschijnlijk een zeer belangrijke rol spelen bij een aantal patiënten met schizofrene klachten.

Bij schizofrenie worden bij onderzoeken vaker verschillende cytokine- afwijkingen gevonden. Het reduceren van deze ontstekingen (inflammation) zou volgens onderzoek bij een aantal personen in een psychose een zeer gunstige uitwerking kunnen hebben.

GFC Nieuws verneemt dat de familie van de vrouw op verzoek van de Constantin – experts een dringend verzoek heeft gericht aan haar psychiaters om een behandeling te beginnen die gericht is op het remmen van ‘inflammation’ en dat er ook bij andere patiënten gekeken wordt naar deze nieuwere behandelmethode.

De psychiaters van de vrouw bestuderen momenteel de rol die dexamethason zou kunnen hebben gespeeld bij de plotselinge “genezing” van de Surinaamse.

De Constantin- deskundigen hebben verder aan de familie geadviseerd om samen met haar psychiaters na te gaan of ook natuurlijke ontstekingsremmers zoals alpha-lipoic acid, curcumine, omega- 3 vetzuren, pycnogenol en/of resveratrol in combinatie met een gezond dieet een positief effect sorteren op de geestesgesteldheid van de vrouw.