Surinaamse vrouw die nog nooit in vliegtuig heeft gezeten hoeft niet te treuren

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Naar aanleiding van een viraal gaande post op sociale media, waarin een vrouw uit Suriname betreurde nog nooit internationaal gevlogen te hebben, spreekt een ervaren Nederlandse psycholoog haar mening uit.

De counselor, verbonden aan het KIVC, heeft met GFC Lifestyle gedeeld dat vliegen niet altijd zo glamoureus is als het lijkt.

“Het is volstrekt begrijpelijk dat iemand het als een gemis ervaart nog nooit te hebben gevlogen. De invloed van sociale media en marketing kan zeker een drang creëren om bepaalde bestemmingen te willen bezoeken,” stelt de psycholoog.

“Echter, uit verscheidene gesprekken die ik heb gevoerd met een groot aantal mensen blijkt dat reizen voor veel mensen juist stressvol is. Denk aan het inpakken van koffers, het maken van uitgebreide planningen, het doorlopen van security checks op vliegvelden, en het oncomfortabele gevoel in een vliegtuig.”

Daarnaast wijst zij op een ander belangrijk aspect: de globalisering.

“Veel bestemmingen beginnen steeds meer op elkaar te lijken. De unieke kenmerken van verschillende plaatsen verdwijnen vaak door de invloed van globalisatie. Hierdoor kan de daadwerkelijke reiservaring tegenvallen.”

“Het is belangrijk dat we ons afvragen waarom we eigenlijk willen reizen. Is het uit eigen interesse en nieuwsgierigheid, of wordt het gevoed door de verwachtingen van de buitenwereld?,” concludeert de psycholoog.

OOK INTERESSANT
16- jarige jongen jaagt 82- jarige geliefde van zijn moeder het huis uit

Over het KIVC

Het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) heeft zich primair ten doel gesteld om verschillende maatschappelijke vraagstukken aan de orde te stellen en structurele oplossingen aan te dragen. Contact met het KIVC is mogelijk via [email protected]

Jennifer Atmo

Jennifer Atmo, voorzitster KIVC