fbpx

Surinaamse Triathlon Unie organiseert Duathlon voor volwassenen en kinderen

De Surinaamse Triathlon Unie heeft vorige week zondag een Duathlon georganiseerd voor volwassenen en kinderen. De volwassenen startten met 5 km rennen gevolgd door 20 km fietsen en tot slot 2,5 km. rennen. De kinderen legden op basis van hun leeftijd verschillende afstanden af, fietsend en rennend.

Er waren veertien volwassen deelnemers waaronder vier vrouwen en er participeerden zeventien kinderen. Iets na 7.00 uur in de ochtend ging de race van start. Het parcours was uitgezet in Elizabeth Hof.

Lesley Cairo en Teun de Ridder streden zoals elke race om de eerste en tweede plaats en werden op de hielen gezeten door Milton Sairras en iets daar achter Dominique Liauw Anjie.

Uiteindelijk won Cairo in een tijd van 1.00.02 uur gevolgd door de Ridder met een tijd van 1.04.35 uur. Direct daarachteraan kwam Sairras over de finish met een tijd van 1.06.53 uur. Vijftien seconden daarna volgde Dominique Liauw Anjie.

Bij de vrouwen won Carolien Marlet met een tijd van 1.15.25 uur, gevolgd door Brigitte Rijdsijk(1.29.55 uur). Nummer drie werd Xandra Cordenette(1.30.39 uur), gevolgd door Eunice Nasoek die finishte met een tijd van 1.30.39 uur.

De snelste tijd werd overigens gehaald door het estafette team Fit for Life (Samson/Meerberg/Creolo) die binnen het uur de finish behaalde ( 59.18 uur)

De kinderen startten direct nadat de volwassenen klaar waren. Er waren zeventien participanten. Zij ontvangen allen een certificaat.

De eerstvolgende race is gepland voor begin oktober. Dit zal een triathlon zijn bestaande uit de onderdelen: zwemmen-fietsen –lopen.

Deze race zal voor een aantal atleten een warming-up zijn voor eveneens een Triathlon race op Aruba.(GFC)

Overige berichten