Surinaamse tennissers naar Santo Domingo

Van 23 juli – 8 augustus 2015 worden op Santo Domingo, Dominicaanse Republiek, de “Junior/ Infantil Tennis International Championship For Central America and The Caribbean”(JITIC) georganiseerd.

Tijdens dit meest prestigieuze tennistoernooi van de tennisregio dat het Caribisch gebied en Centraal Amerika beslaat, zullen top jeugd tennissers uit meer dan 25 landen tegen elkaar uitkomen.

Dit toernooi wordt dus gezien als een zeer belangrijk meet moment in het jaar en de carrière van jeugdspelers.

De Surinaamse Tennis Bond (STB) vaardigt dit jaar7 spelers af om Suriname te vertegenwoordigen in de categorieën 14 en onder en 16 en onder.

Dit jaar bestaat het team uit:

U14: Jill Ma-Ajong, Rowena van Dijk, Gian Mannes en Sergi Calor (30 juli tot en met 7 augustus)
U16: Joshio Loor, Dani Samson en Anouk Ma-Ajong (22 juli tot en met 31 juli)
Coach: Carolina Vera Vera
Als begeleiders fungeren de heren Henk van Dijk en Dave Samson.

In de voorbereiding naar het toernooi is voor al aandacht besteed aan de wedstrijd mentaal sterker maken van de spelers. Daar naast zijn er ook educatiesessie geweest waarbij de aandacht lag op het belang van de juiste voedingen en drank voor een sporter.

Ook de SADA (Surinaams Anti Doping Autoriteit) is bereid gevonden om de spelers voor te lichten over de dopingscontroles die kunnen worden gedaan.

De Surinaamse Tennis Bond is erg tevreden met de motivatie van de spelers, coach en de begeleiders en bedankt middels deze het SOC, Staatsolie, OASE en SADA voor de ondersteuning.

Overige berichten