fbpx

Surinaamse studenten in de prijzen gevallen bij ontwerpwedstrijd voor Expo 2020 Dubai

Op woensdag 3 april hebben drie Surinaamse studenten een prijs ontvangen voor hun ontwerp voor de stand van Suriname op de volgende Wereld Expo die gehouden wordt in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

De expo vindt plaats van oktober 2020 tot en met 10 april 2021. Op de Wereld Expo zal ieder land zijn eigen nationale paviljoen hebben.

De organisatie van de Expo 2020 heeft samen met de deelnemende landen een nationale design competitie, genaamd ‘Creative Youth Program Competition” georganiseerd.

Voor Suriname hebben studenten van verschillende opleidingsinstituten zoals het Polytechnic College, het Nola Hatterman instituut en de Anton de Kom Universiteit meegedaan. Het winnende ontwerp zal gebruikt worden bij de bouw van het nationale paviljoen op de Expo in Dubai.

BEKIJK OOK
Positieve denguegevallen het meest in Paramaribo-Noord en Kwatta

Een nationaal paviljoen behoort tot één van de belangrijkste elementen van de Wereld Expo’s, omdat het de landen de mogelijkheid biedt het beste van hun creatieve industrie, innovatie en cultuur te presenteren aan de wereld.

Ook het promoten van handels- en investeringsmogelijkheden en het aantrekken van toeristen naar het land is mogeljjk op deze grote internationale beurs.

Het thema voor deze wereld expo is ‘Connecting Minds, Creating our Future’ met de 3 sub-thema’s: Opportunity, Mobility, en Sustainability. Suriname doet mee onder het sub thema “Sustainability”.