fbpx
Surinaamse sportjournalisten pakken goud en brons in Brazilië

Suriname heeft haar eerste medailles binnengehaald op het tweede sporttoernooi voor sportjournalisten van de America’s in Manaus, Brazilië.

ATV’s sportpresentator Marciano Zalman en Times fotojournalist Rakesh Parag, die ons land vertegenwoordigen op dit prestigieuze sporttoernooi van de AIPS, zijn woensdag op het onderdeel balwerpen respectievelijk geëindigd als eerste en derde. Voor de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname zijn dit ook de eerste medailles.

Zoals de VSJS vermeldt via de sportsite van QN, participeerde Zalman in de 50 plus klasse en gooide hij de bal 44.08m ver. Met deze afstand veroverde hij de gouden medaille, de eerste voor Suriname. Gustavo Trezpllaciusvan Colombia werd tweede, terwijl Mzoelgol Giullanio van Equador genoegen moest nemen met de derde plaats.

Parag deed mee in de 25-35 jaar klasse en pakte met zijn worp de derde plaats. Hij moest Paulo Tejo van Chili en Aldo Rojas van Paraqauy voor zich dulden. Tejo pakte goud en Rojas de zilveren medaille. De bronzen plak van Parag is de eerste die door een VSJS-lid is binnengehaald tijdens de AIPS Spelen. Het is trouwens ook de eerste keer dat ons land participeert aan dit evenement van de Internationale sportjournalistenorganisatie.

VSJS-voorzitter Desney Romeo is heel tevreden met de behaalde prestaties en ziet zijn eerder gedane belofte dat de Surinaamse delegatie niet met lege handen huiswaarts keert, in vervulling gaan. Nu de eerste twee al binnen zijn, verwacht de VSJS-voorzitter nog meer medailles.

Zalman zegt geen medailles verwacht te hebben, maar bij de warming-up veranderde dat gevoel en stapte hij zelfverzekerd de strijdarena binnen. Ook Parag, die op het laatste moment aan de delegatie werd toegevoegd, had bij lange na geen prijs verwacht.

Zijn poging op het onderdeel balwerpen was erop gericht de bal zover mogelijk te gooien, maar het is de fotojournalist niet gelukt het goud te veroveren. Hij zegt tevreden te zijn dat de Surinaamse delegatie met medailles terugkeert naar huis, Aldus info ontleend aan QN sports website. (DRP)

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…