Surinaamse sporters doen hun uiterste best tijdens Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen

Zaterdagavond hebben de atleten Sunayna Wahi en Jurgen Themen hun intrek genomen in het sportersdorp. Vanuit de Verenigde Staten zijn ze bijna een dag onderweg geweest. Hun reis verliep via Alamosa, Colorado waar ze wonen, naar Albuquerque, New Mexico (autorit van vier uren) en daarna via Texas en Miami gevlogen naar Barranquilla.

Themen en Sunayna en ook Jeffrey Vanan, die dinsdag vanuit Amsterdam, Nederland afreist, doen op 29 juli mee aan de 100 meter sprint. Twee dagen later volgt de 200 meter sprint voor Wahi en Vanan.

Jaïr Tjon En Fa is donderdagavond in Cali aangekomen. Hij heeft vrijdag, zaterdag en zondag getraind. over de training van vrijdag was hij niet tevreden, maar dat kwam volgens hem door vermoeidheid en de rompslomp sinds zijn aankomst. “Ik moest een hele tijd wachten op mijn kamer, die niet was geregeld. Men wist ook niet waar mijn fiets was. Maar ik zal me niet meer bezighouden met de situatie aangezien nu alles wel goed is.”

Hij zegt eerder in Cali te hebben gereden en dus ook bekend te zijn met de gladde baan in Velódromo Alcides Nieto Patiño. Net als tijdens de Zuid-Amerikaanse Spelen van vorige maand in Cochabamba, Cali doet Tjon En Fa mee op de keirin en de 200 meter sprint. In Bolivia werd hij vierde op de sprint en achtste op de keirin.

De Surinamer zegt ervoor te gaan en zijn best te zullen doen op de keirin, maar maakt duidelijk dat zijn main focus de 200 meter sprint is.(GFC)