fbpx

Surinaamse prostitué wordt beschuldigd van racisme, ontvangt alleen Chinezen, blanken en Javanen

GFC NIEUWS- Een prostitué die actief is in het noorden van Paramaribo wordt verweten zich schuldig te maken aan ernstige racisme. Ze weigert het bed te delen met donkere mannen, wel met lichtkleurige!

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsDe vrouw die zelf Afro- Surinaamse is, is erg donker van kleur maar weigert klanten te ontvangen die van Creoolse, Hindostaanse of Marron- afkomst zijn. Dat zeggen twee hoerenbezoekers aan GFC Nieuws die een afspraak met haar wilden maken en vinden dat er racisme in het spel is.

“Als je deze prostitué belt om een afspraak te maken zegt ze dat ze 32 jaar oud is, een slank postuur heeft en Creoolse is. Ze is zelf donker van kleur! Maar ze vraagt ook aan ons hoe wij eruit zien. En doodleuk laat ze weten dat ze alleen aan Chinezen, Javanen en blanken haar seksuele diensten biedt. Met donkere mannen en Hindostanen spreekt ze niet af, ze wil niets met ze te maken hebben”, moppert het tweetal.

Het tweetal is van oordeel dat ze gediscrimineerd worden vanwege hun kleur en afkomst en dat er maatregelen getroffen moeten worden.

Dat hoeren mannen van een bepaalde afkomst weigeren komt veel vaker voor. Een vaak gehoorde klacht is dat Chinese tippelaarsters in ons land vaker mannen met een donkere huidskleur afwijzen.

BEKIJK OOK
Suriname krijgt Mangrovefonds

“Er zijn in de omgeving van de Porfierstraat in Paramaribo- Noord enkele woonhuizen waar uitsluitend Chinese hoeren actief zijn. Zij ontvangen alleen Chinezen en blanken. Ze weigeren niet alleen alle donkere, maar ook Hindostaanse en Javaanse mannen. Alsof deze mannen minder waarde hebben. Het is vreselijk! Dit is racisme op het hoogste niveau”, vervolgen ze.

GFC Nieuws nam contact op met een pooier in Amsterdam en vroeg hoe het gesteld is met de situatie in Nederland.

“Ook hier zijn er vrouwen die zo hun eigen voorkeur hebben. Veel meisjes achter de ramen weigeren hun seksuele diensten aan te bieden aan bijvoorbeeld Marokkanen, Turken, Surinamers en Antillianen. Ze gaan alleen met blanke Nederlanders, Europeanen, Amerikanen of Indo’s naar bed. Ja, ik vind dat er ook binnen onze hoerenwereld vaak sprake is van ernstige racisme. Niet alleen bij jullie in Suriname, ook hier in Nederland”, is zijn mening.