fbpx
Surinaamse schrijver nummer 1 op Amazon.com

Het boek Going Natural How to Fall in Love with Nappy Hair van de Surinaamse schrijfster Drs. Mireille Liong-A-Kong(foto), staat nummer één op amazon.com in de categorie Hair Care & Styling.

e sociaal bewogen Informaticus, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, startte 10 jaar geleden een digitale revolutie met haar boek en bijbehorende website going-natural.com. Toen was niet alleen het concept van een ondersteunende website voor een boek nieuw, het betrof ook een onderwerp dat voor het Social Media tijdperk nauwelijks belicht was; natuurlijk kroeshaar.

Liong’s boek is gepubliceerd in een tijd waarin kroeshaar kapsels nog onacceptabel werden geacht terwijl Zwarte vrouwen juist opzoek waren naar alternatieven voor ontkroest haar. Ontkroezingsmiddelen veroorzaken namelijk relaxer-induced alopecia, een vorm van haaruitval waarmee maar liefst 73% van de Zwarte vrouwen mee te kampen hebben*.

Als Social Entrepreneur die persoonlijk met relaxer-induced alopecia had afgerekend, maakte Liong zich daarom hard voor gezonder haar voor de Zwarte vrouw. Ze publiceerde Going Natural How to Fall in Love with Nappy Hair, om vrouwen te helpen met de overstap naar natuurlijk kroeshaar.

Behalve boeken en een veel gevraagde haarverzorging lijn die binnenkort ook in Suriname verkrijgbaar zal zijn, gebruikt Liong ook nog steeds haar IT- achtergrond om haar doel te bereiken. Met meer dan 80.000 leden en fans staat ze bekend als de Sociaal-Media Internet-deskundige die o.a America’s Next Natural Model heeft gelanceerd, een online verkiezing voor modellen met kroeshaar die dit jaar het zesde seizoen ingaat.

Going Natural, How to Fall in Love with Nappy Hair is inmiddels een begrip in de wereld van Black hair en is daarom uitgekozen om vertaald te worden in het Frans.

De Franse editie wordt in mei gepubliceerd tijdens Boucles ‘d Ebene in Parijs, Europa’s grootste beurs voor Zwarte ondernemers. Behalve boeken signeren zal Liong daar ook enkele workshops geven. Het boek is verkrijgbaar via amazon.com.

Voor meer informatie zie going-natural.com.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.