Surinaamse schoolkinderen groeten nu met hun voeten in plaats van handen

GFC NIEUWS– Schoolkinderen in Suriname nemen het dringende advies van gezondheidsexperts heel erg serieus. In plaats van de handen te schudden of een high five, groeten steeds meer van hen elkaar door zachtjes te schoppen tegen de benen.

De topexperts adviseerde al sinds het begin van de uitbraak van het dodelijke coronavirus om geen handen meer te schudden. Intussen hebben ook miljoenen mensen in Europa, Amerika en de rest van de wereld het advies gekregen. De kans op besmettingen met verschillende soorten virussen en andere ziekmakers kan zo worden gereduceerd.

Een leerkracht van een MULO- school zegt aan GFC Nieuws dat ze blij is dat de kinderen elkaar op deze nieuwe manier begroeten. “Het gaat niet alleen om het eventueel voorkomen van een besmetting met het coronavirus. Ook zullen griepgevallen, diarree en andere ziekten minder vaak voorkomen als wij deze gewoonte, het handen schudden, achterwege laten.

De experts zijn van oordeel dat er op deze wijze een heleboel besmettingen en ziektegevallen kunnen worden voorkomen. Het gaat daarbij vooral om het griepvirus, andere virussen, het coronavirus, maar ook zeer ziekmakende bacteriën.

“Via de handen worden enorm veel virussen en bacteriën verspreid die diarree, verkoudheid, griep, huidinfecties, longontsteking, bloedvergiftiging en andere ernstige aandoeningen kunnen veroorzaken. Het is daarom belangrijk je handen regelmatig te wassen met zeep en voldoende water. Let op dat je ook de nagels goed wast en bij voorkeur kort knipt. En stop met het geven van de hand”, aldus de kenners.

Overige berichten