fbpx
Facebook Pagelike Widget

Surinaamse schoolkinderen groeten nu met hun voeten in plaats van handen

GFC NIEUWS– Schoolkinderen in Suriname nemen het dringende advies van gezondheidsexperts heel erg serieus. In plaats van de handen te schudden of een high five, groeten steeds meer van hen elkaar door zachtjes te schoppen tegen de benen.

De topexperts adviseerde al sinds het begin van de uitbraak van het dodelijke coronavirus om geen handen meer te schudden. Intussen hebben ook miljoenen mensen in Europa, Amerika en de rest van de wereld het advies gekregen. De kans op besmettingen met verschillende soorten virussen en andere ziekmakers kan zo worden gereduceerd.

Een leerkracht van een MULO- school zegt aan GFC Nieuws dat ze blij is dat de kinderen elkaar op deze nieuwe manier begroeten. “Het gaat niet alleen om het eventueel voorkomen van een besmetting met het coronavirus. Ook zullen griepgevallen, diarree en andere ziekten minder vaak voorkomen als wij deze gewoonte, het handen schudden, achterwege laten.

De experts zijn van oordeel dat er op deze wijze een heleboel besmettingen en ziektegevallen kunnen worden voorkomen. Het gaat daarbij vooral om het griepvirus, andere virussen, het coronavirus, maar ook zeer ziekmakende bacteriën.

“Via de handen worden enorm veel virussen en bacteriën verspreid die diarree, verkoudheid, griep, huidinfecties, longontsteking, bloedvergiftiging en andere ernstige aandoeningen kunnen veroorzaken. Het is daarom belangrijk je handen regelmatig te wassen met zeep en voldoende water. Let op dat je ook de nagels goed wast en bij voorkeur kort knipt. En stop met het geven van de hand”, aldus de kenners.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…