fbpx

Surinaamse rijbewijzen worden nog niet verstrekt

GFC NIEUWS- De afdeling Rijbewijzen verstrekt nochtans geen rijbewijzen. Dit gelet op het feit dat deze afdeling in een transitiefase is en binnenkort over zal schakelen van PVC- rijbewijzen naar E-rijbewijzen.

De apparatuur voor het vervaardigen van deze E-rijbewijzen is al in orde, echter is men op de afdeling Rijbewijzen bezig met de afronding van de technische aspecten die de werkzaamheden moeten vergemakkelijken.

De operationalisering zal na dit proces plaatsvinden. Ook is er een proces tot decentralisatie ingezet welke voorlopig zal worden uitgevoerd in de drie districten Paramaribo, Nickerie en Marowijne, meldt het KPS.

Aangegeven mag worden dat de afdeling Rijbewijzen mede gelet op het Covid-19 pandemie, vanaf de maand maart 2020 een grote achterstand heeft opgelopen in het verwerken dan wel het verstrekken van het rijbewijs aan geslaagden.

BEKIJK OOK
Ramdin staat stil bij internationale antidrugsdag

Met de introductie van de E-rijbewijzen zal het noodzakelijk zijn dat de houder van een Surinaams rijbewijs beschikt over een E-identiteitskaart (E-ID). De rijbewijshouders, die reeds een verlenging of duplicaat rijbewijs hebben aangevraagd en degenen die geslaagd zijn voor het rijexamen en nog niet over hun rijbewijzen beschikken worden opgeroepen om hun E-ID in orde te maken.