Surinaamse presidentiële delegatie terug uit Guyana

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse regeringsdelegatie, die sinds 17 augustus op een officieel bezoek in buurland Guyana is geweest, keerde vandaag terug naar Paramaribo.

President Chandrikapersad Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry reisden op 17 augustus via de Johan Adolf Pengel International Airport af naar Georgetown, vergezeld door de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme (TCT), David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). Verder reisden ook functionarissen van de Staatsolie Maatschappij Suriname mee.

Met de regeringsdelegatie reisden, voor het eerst in de geschiedenis van een bilaterale ontmoeting tussen Suriname en Guyana, ook een groep vertegenwoordigers uit het Surinaamse bedrijfsleven mee.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Haïtiaanse toestanden in Suriname, regering moet zich diep schamen!

In het westen buurland zijn er vruchtbare gesprekken gevoerd met de Guyanese counterpart. Het betroffen gesprekken op het vlak van politieke en economische samenwerking, veiligheid en controle op de Corantijn als grensrivier.

De staatshoofden bogen zich ook over een mogelijke samenwerking tussen Guyana en Suriname op het gebied van de olie- en voornamelijk gasindustrie.

Op de eerste dag was er een informeel diner, gevolgd door een staatsdiner op de tweede dag. Ook werd op de laatstgenoemde dag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas aangetreden Caricom secretaris-generaal Carla Barnett.

Hierbij werd president Santokhi, vergezeld door minister Ramdin, ontvangen op het Caricom Secretariaat in Georgetown.

Tijdens dit onderhoud kwam onder meer de erbarmelijke situatie in Haïti ter sprake.

Op 19 augustus zijn er twee samenwerkingsovereenkomsten getekend op het gebied van landbouw en volksgezondheid. Dit vond plaatst in het Arthur Chung Conference Centre (ACCC).

De delegatie werd onder meer opgewacht door waarnemend president Ronnie Brunswijk.

Nu is er een persconferentie gaande.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten