Surinaamse president mag wel degelijk gaan shoppen met zijn vrouw tijdens verblijf Nederland

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een Amerikaanse deskundige op het gebied van diplomatie en internationale protocollen heeft het debat rond de recente kritiek op de Surinaamse president Chan Santokhi besproken met GFC Lifestyle.

De president ontving kritiek tijdens zijn verblijf in Nederland voor een medische controle, omdat hij de tijd nam om te winkelen en broeken te kopen samen met zijn echtgenote.

Volgens haar hebben staatsleiders wel degelijk recht op privétijd en recreatie, zelfs tijdens officiële buitenlandse bezoeken of medische controles.

“Hoewel bezoeken voornamelijk gericht zijn op politieke of officiële aangelegenheden, in dit geval medische, moeten we niet vergeten dat staatsleiders ook mensen zijn”, benadrukt ze.

“Ze hebben tijd nodig om te ontspannen en op te laden, net zoals ieder ander. Bovendien zijn er geen strikte regels die een president beletten te shoppen of de lokale cultuur te ervaren tijdens hun verblijf in het buitenland.”

De kritiek op de Surinaamse president is volgens haar mogelijk gebaseerd op een misverstand over wat er van een staatsleider wordt verwacht tijdens een buitenlands bezoek.

Het is volgens haar belangrijk om de menselijkheid van deze leiders niet te vergeten, en te erkennen dat zij net als iedereen recht hebben op een vrije tijd.

Ze benadrukt: “We moeten een evenwicht vinden tussen de officiële verplichtingen van een leider en hun persoonlijke tijd. Zolang de officiële taken naar behoren worden uitgevoerd, moeten we ruimte laten voor enige ontspanning.”

OOK INTERESSANT
Adviezen aan samenleving vanwege toename criminaliteit in Suriname