fbpx

Surinaamse politici verdienen te veel, het kan minder want zo bijzonder zijn ze niet

INGEZONDEN- Politici in Suriname verdienen te veel geld in verhouding met de gemiddelde burger.  Ze werken daarenboven vaak ook minder hard en krijgen een ruim aantal onnodige privileges.

Deze zeer scheve en oneerlijke inkomensverschillen zorgen bij een groot aantal mensen voor enorme irritaties.

Het is inderdaad een bijzondere verantwoordelijkheid die je als actieve politicus op je neemt, maar die is beslist niet altijd meer als van bijvoorbeeld verpleegkundigen, politiemannen, brandweerlui, artsen, onderwijzers, oppaswerkers, kleuterleidsters, schoonmakers, horeca- medewerkers en nog veel meer personen die werken binnen andere segmenten.

Een politicus moet niet met de verkeerde gedachte leven, alsof hij of zij “meer waard” of “geweldiger” is dan de gemiddelde burger. Het lijkt erop dat sommige burgers en vooral politici helaas daar wel van uit gaan. Maar dat is beslist niet zo is. Een ieder heeft zo zijn of haar eigen waarde binnen de maatschappij. Een politicus is beslist niet “geweldiger” dan wie dan ook!

Het is begrijpelijk dat personen die hoog opgeleid zijn of veel verantwoordelijkheid dragen beter verdienen dan minder geschoolden, hoewel ook dat niet altijd zo hoeft te zijn. Maar dat even terzijde.

Terug naar politici. Er is geen enkele gegronde reden om bijvoorbeeld een minister of DNA- lid zowat het tienvoudige te laten verdienen dan de modale inkomensgroepen. Vooral niet in Suriname waar wij nu te kampen hebben met een enorme economische malaise, waarbij aan een ieder wordt gevraagd om in te leveren. Waarom kunnen politici dan niet een deel van hun inkomens terug geven aan de gemeenschap?

OOK INTERESSANT
Surinamers weten niets van echte armoede, Nederlanders stierven wel van de honger

Waarom moeten ze bijvoorbeeld in de duurste auto’s worden vervoerd? Deze peperdure auto’s krijgen ministers overigens na een tijd cadeau van de staat.

Als zelfs de premier van een rijk land als Nederland vaak genoeg met de fiets naar zijn werk gaat. Veelal gaat hij net als anderen ook met de trein en andersoortig openbaar vervoer naar afspraken. Zijn Surinaamse politici nu zoveel meer bijzonder of belangrijk dat ze niet met hun eigen auto naar het werk kunnen?

Het kan in Suriname heus wel wat minder luxueus voor wat betreft de salariëring en privileges van politici. Het lijkt wel erop dat veel personen in ons land in de politiek gaan om een luxe leven en machtspositie te bewerkstelligen. Een leven vol show!

Jammer dat er zovelen zijn die opkijken tegen dergelijke figuren. Niet ik, voor mij is elke harde werker net zoveel waard en belangrijk. De tuinman en schoonmaakster genieten bij mij net zoveel respect als de minister! Soms de tuinman en schoonmaakster nog heel veel meer!

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Snel heel rijk worden in Suriname is goed mogelijk: ga de politiek in