fbpx
Surinaamse politici, neem deze waarschuwing over coronavirus besmettingen serieus

INGEZONDEN- Alle Surinaamse politici moeten veel serieuzer omgaan met het feit dat het coronavirus op de loer ligt en elk moment een prooi kan maken! Het zou erg zijn indien de hele politieke top vanaf deze week in quarantaine zou moeten gaan, waarvoor ik helaas bang ben!

Politieke toppers moeten niet uit het oog verliezen dat zij ook gewoon mensen zijn en net als ieder ander groot risico lopen om besmet te raken met het coronavirus. Het virus kijkt niet naar politieke kleur, status of ras. Het maakt dus geen enkel onderscheid tussen personen.

Helaas zag ik vandaag een filmpje via sociale media langskomen dat gister is gemaakt, waarbij toppolitici geen 2 meter afstand van elkaar hielden en met z’n allen waren in een kleine gesloten niet goed geventileerde ruimte met airconditioning.

Sommigen hadden een masker op, anderen niet. Maar de eenvoudige maskers geven nauwelijks of geen bescherming. Dus velen hebben met deze maskers een schijnveiligheid gecreëerd. Alleen de originele FFP2 (N95) en FFP3 maskers bieden een redelijke veiligheid, maar dan moeten die ook goed worden gedragen.

Ik verzoek wederom al onze politici, in hun eigen gezondheidsbelang, om alle regels strikt in acht te nemen. Blijf op 2 meter afstand van een ieder want je kunt niet weten wie in je nabije omgeving wel of niet besmet is! Zorg voor voldoende ventilatie door de ramen van alle gebouwen open te houden en was of desinfecteer de handen regelmatig! Ik geef deze belangrijke waarschuwing met de beste bedoelingen!

Ik heb er namelijk geen goed gevoel meer bij. Helaas! Laten wij bidden dat het niet te laat is en ons nieuw regeerteam gezond en wel kan beginnen aan de zware klus die hen te wachten staat!

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…