fbpx

Surinaamse overheid wordt opgeroepen om aantal coronadoden en zieken te beperken door promoten D3

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE, DOOR P. PETERSON, Ph.D.- 150 internationale wetenschappers hebben een wereldwijde oproep geplaatst die overheden vragen op de meest korte termijn meer aandacht te schenken aan het promoten van vitamine D3 in de strijd tegen COVID-19.

Critici in Suriname vragen zich ook af waarom de overheid in ons land een afwachtende houding aanneemt terwijl er mensenlevens gered kunnen worden.

“Er kunnen mensenlevens gered worden en de ziekte zou stukken milder bij veel personen verlopen, maar men blijft maar wachten met het adviseren van vitamine D3”, zeggen deskundigen aan de gezondheidsredactie van GFC Nieuws.

Onderzoek na onderzoek toont weer aan dat vitamine D3 in staat is om COVID-19 significant milder te laten verlopen.

Ook de Nederlandse hoogleraar Huub Savelkoul zegt aan het Algemeen Dagblad zich te storen aan de afwachtende houding van overheden.

“Er zijn steeds meer studies die het voordeel van vitamine D3 aantonen. Ik vind het een soort van arrogantie dat de overheid eerst een metastudie wil afwachten”, zegt de hoogleraar aan het AD. In de krant vertellen gerenommeerde experts over de unieke beschermende werking van D3.

Sinds maart 2020 zegt een topexpert van Constantin op het gebied van voeding, vitaminen en mineralen via GFC dat wij ons in Suriname veel beter kunnen wapenen tegen COVID-19 door voldoende, zo schaars mogelijk gekleed in de zon te gaan. Door blootstelling aan de zon wordt vitamine D aangemaakt. GFC berichtte al tientallen keren uitgebreid hierover.

BEKIJK OOK
Sabakuproject grote beerput, Santokhi moet ingrijpen!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vooral donkere en oudere mensen, maar ook blanken, een tekort hebben aan deze belangrijke vitamine, eigenlijk een prohormoon. Dat is ook het geval in tropische landen, ondanks een overvloed aan zonlicht.

Veel personen mijden doelbewust de zon. Terwijl mensen met een donkere huid juist veel langer zo naakt mogelijk de zon in moeten om de beschermende vitamine aan te maken.

Het is dus een grote misvatting indien artsen beweren dat mensen in Suriname geen vitamine D3 – tekorten hebben en dat dit alleen het geval is in koude streken met weinig zonlicht.

Benadrukt wordt door topexperts dat volwassenen moeten streven naar een minimale vitamine D3- waarde in het bloed van 75 nmol/L. Een lagere waarde wordt door steeds meer deskundigen gekwalificeerd als sub- optimaal  of deficiënt.

Ook de vooraanstaande Duitse kankeronderzoeker Herman Brenner heeft zijn bevindingen gepubliceerd. Vitamine D-tekorten kunnen verantwoordelijk zijn voor bijna negen van de tien coronadoden.

Zie ook> 90 PROCENT COVID-19- DODEN ZOUDEN NU NOG LEVEN INDIEN ZE VOLDOENDE VITAMINE D3 IN LICHAAM HADDEN