fbpx
Surinaamse ouders worden gewaarschuwd: let op wat uw kind doet op het internet

GFC NIEUWS ONDERZOEKSREDACTIE- Steeds meer ouders laten aan GFC Nieuws weten dat er personen actief zijn op het internet die proberen hun jonge kinderen negatief te beïnvloeden. Men gaat zelfs zover om de kleintjes bepaalde codes aan te leren, in plaats van de gebruikelijke letters.

Hierdoor wordt het voor de ouders moeilijker gemaakt om de informatie die aan hun kinderen wordt gegeven te begrijpen.

GFC berichtte vorige week al over enkele jonge meisjes die onhandelbaar zijn geworden en plotsklaps erg vreemde ideeën erop nahouden

De 33- jarige Alida uit Wanica vertelde dat ze verbijsterd is door de uitspraken van haar 10- jarige dochter.

“Mijn kind is helemaal veranderd sinds ze de hele dag op het internet bezig is en niet meer naar school gaat. Ze is door een “internetbende’ totaal gehersenspoeld en houdt er nu de meest bizarre meningen op na. Ik heb met veel pijn en moeite kunnen achterhalen vanwaar ze deze vreemde ideeën heeft gehaald”.

Volgens de verontruste moeder zijn er verschillende groepen actief op het internet die onze jonge Surinaamse kinderen doelbewust geestelijk aan het vergiftigen zijn met absurde ideologieën.

Een andere bezorgde ouder uit Nickerie vertelt zondag aan GFC dat zij haar dochter van 12 jaar helemaal niet meer begrijpt.

“Er is iemand actief op sociale media waarmee ze vrienden is geworden. Die heeft haar met speciale codes, een taal die ik niet begrijp, uitgelegd dat ze heel boos moet zijn op een ieder die vlees of kip eet. Dat het erg slechte mensen zijn die zwaar moeten worden gestraft”.

“Ze moet ruzie met ze maken, ook haar ouders en oudere zus. Mijn kind eet nu ook geen kip en vlees meer, drinkt geen melk en is onhandelbaar. Ik heb haar mobiel afgepakt want dit is helemaal niet goed”, legt ze uit.

PEDOFIELEN DIE VRAGEN OM NAAKTFOTO’S

Deskundigen zeggen dat er bovendien veel pedofielen op het internet actief zijn die zich voordoen als leeftijdsgenoten. De pedo’s proberen met sluwe tactieken het vertrouwen te winnen van de jongeren en vragen hen om naaktfoto’s te delen.

Het advies aan ouders is om op zeer jonge leeftijd hun kinderen voldoende te waarschuwen voor deze geslepen criminelen. Bovendien kunnen speciale beveiligingsapps worden geïnstalleerd  om zo beter te controleren wat de kinderen op het internet doen. Een andere meer draconische maatregel is om de mobiel afhandig te maken op tijden waarbij er geen of weinig controle is.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…