fbpx

Surinaamse oplichter krijgt naïeve vrouwen zover ‘beschermingsketting’ te kopen voor €250

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een man uit het district Wanica, Suriname, die naïeve en bijgelovige Surinamers zover weet te krijgen om ‘beschermingskettingen’ te kopen voor maar liefs 250 euro moet op de meest korte termijn worden aangepakt.

De charlatan, een zogeheten ‘bonumang’, legt aan zijn clienten uit dat ze met de ketting, die niet van edelmetaal is, volledig beschermd zijn tegen alle ziekten, ongelukken en dat zelfs hun liefdesrelaties nooit stuk zullen lopen.

Het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) laat aan GFC Nieuws weten dat er intussen al vier gevallen bij haar bekend zijn van bijgelovige dames die de halsketting bij de oplichter hebben aangeschaft.

Zij krijgen de instructies de ketting te dragen en deze niet meer af te doen. Ook al staan ze onder de douche, ze gaan slapen of sporten.

BEKIJK OOK
Surinam Airways ondertekent lease agreement voor tweede vliegtuig

“Dit is de reinste vorm van voor de gek houderij en misbruik maken van goedgelovigheid van vrouwen die echt niet beter weten”, aldus het KIVC.

Het VrouwenCollectief wijst erop dat het honderd procent onmogelijk is dat een halsketting kan beschermen tegen rampspoed. Het is zoals het KIVC het omschrijft, ‘grote flauwekul’.

Er wordt aan een ieder geadviseerd om de ketting niet te kopen en het geld liever op een betere manier te besteden. Het KIVC ziet graag dat de oplichter wordt aangepakt door de autoriteiten.