Surinaamse ondernemers dragen bij aan schone binnenstad

Tijdens het Owru Yari Festival in de binnenstad hebben enkele Surinaamse ondernemers voor additionele sanitaire voorzieningen gezorgd. Voor een kleine bijdrage konden de feestvierders gebruikmaken van de faciliteiten en op die wijze een schoon Suriname stimuleren.

Eurwin Daans, mede-oprichter van Dime Rides, is met het initiatief gekomen om een bijdrage te leveren, omdat er al jaren lang wordt geklaagd dat er niet voldoende plekken beschikbaar zijn voor de duizenden personen aanwezig in de binnenstad.

Hij geeft aan dat de uitvoering heel goed is overgekomen, omdat het zeer ordelijk aan toeging en de toiletten en pisbakken continue werden gecontroleerd als die aan de sanitaire standaarden voldeden alvorens die door een gebruiker werd bezocht.

De Founder van Dream Destinations, Priscilla Abhilakh Missier, zegt dat zij dit initiatief jaarlijks zal ondersteunen en hoopt meerdere ondernemers erbij te betrekken, zodat dit op meerdere locaties kan geschieden al dan niet uitgebreid met meerdere services.

Zij benadrukt het belang van dergelijke initiatieven willen wij binnen onze gemeenschap verandering teweegbrengen.

Een deel van de opbrengsten zal worden aangewend om in de maand april een ‘Clean Sanitation Awareness project’uit te voeren.(GFC)

Overige berichten