fbpx

Surinaamse Nederlander (76) die in VS vastzit voor opdracht moord op vrouw en dochter zoekt hulp

GFC NIEUWSREDACTIE– De 76- jarige Nederlander van Surinaamse origine Jaitsen Singh zit al 37 jaar vast in een gevangenis in de Verenigde Staten en heeft Nederland officieel gevraagd zijn straf verder in dat land uit te zitten.

Dat schrijft de NOS.

Singh beweert dat hij niet lang meer te leven heeft, hij heeft recent ook Covid gehad en heeft andere gezondheidsklachten, en wil komen te overlijden in het bijzijn van zijn familieleden die in Nederland wonen.

De in Suriname geboren bejaarde man heeft volgens de NOS echter maar 4 jaar in Nederland gewoond. Een groot deel van zijn leven was hij in Suriname. De kans is klein dat Nederland medewerking verleent.

Singh werd in de VS schuldig bevonden aan het opdracht geven voor de moord op zijn vrouw en dochter. Hij ontkent tot op de dag van vandaag enige betrokkenheid.

BEKIJK OOK
Man gered uit ingestorte tunnel, zou bankoverval hebben gepland

Twee personen hebben intussen aan GFC Nieuws laten weten, president Chan Santokhi te willen benaderen om zijn invloed aan te wenden.

“Hoe erg zal het zijn als zou blijken dat Singh al die tijd onschuldig in de gevangenis heeft gezeten? Dat gebeurt heel vaak in de Verenigde Staten. Uiteindelijk blijft Singh een Surinamer, ofschoon hij een Nederlands paspoort heeft”.

“Hij kan ook in Suriname zijn straf verder uitzitten indien hij zijn oorspronkelijke nationaliteit terug krijgt en wij het verzoek doen”, is hun mening.