fbpx

Surinaamse moeders kunnen in aanmerking komen voor gratis supermarktwaardebonnen van SRD3000,-

GFC NIEUWSREDACTIE- Moeders in Suriname kunnen elke maand in aanmerking komen voor gratis waardebonnen van SRD 3000,- om daarmee hun boodschappen te doen in de supermarkt.

Het doel is om alleen diegenen die het heel erg moeilijk hebben en hun hoofd dus nauwelijks boven water kunnen houden te ondersteunen door hen maandelijks een supermarktwaardebon te schenken.

Het sociaal plan is geïnitieerd vanuit het buitenland door de Geor Hering Foundation in samenwerking met goed bevriende Amerikaanse -en Europese hulprelaties evenals het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) dat zorgt voor de uitvoering.

Het KIVC is intussen al begonnen met het registreren van personen die in aanmerking willen komen voor de gratis waardebonnen.

Er zijn gesprekken gaande in het buitenland om het aantal moeders in Suriname dat elke maand supermarktwaardebonnen krijgt de komende periode stapsgewijs verder uit te breiden van 20 personen naar een veel hoger aantal.

jennifer atmo 2 | GFC

Jennifer Atmo van het KIVC

Jennifer Atmo van het KIVC benadrukt dat er met de waardebonnen geen alcoholhoudende dranken, tabaksproducten, suiker en belkaarten kunnen worden gekocht.

OOK INTERESSANT
Man tijdens woordenwisseling over fiets met houwer verwond aan hoofd, hals en duim

“Het gaat om het kunnen aanschaffen van noodzakelijke levensmiddelen. Wij hebben bewust ervoor gekozen om niet meer met voedingspakketten te werken”, stelt Jennifer Atmo.

De moeders moeten zelf hun keuze kunnen maken bij het boodschappen doen in de winkel, is het oordeel van het VrouwenCollectief.

Moeders die zich willen registreren kunnen dat HIER doen.