fbpx

Surinaamse ministers doen aan grootdoenerij, Nederlandse Koning wijst ze hoe het hoort

INGEZONDEN- Wanneer je voor een groot deel van je leven een onbelangrijk persoon in Suriname bent geweest en op een gegeven moment de mogelijkheid krijgt om voor korte tijd een stapje hoger te mogen staan op de maatschappelijke ladder, moet iedereen dat weten.

Dat is althans van toepassing op een aantal ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders in dit land.

Het is niet meer uit te leggen dat politici van een haast failliet derde wereldland zich met hoge snelheden laten vervoeren in de duurste auto’s met in de achtervolging meerdere voertuigen met loeiende sirenes en felle zwaailichten.

Weggebruikers die een belemmering vormen voor een vlotte doorgang moeten in alle haast ruimte maken door aan de kant te gaan.

Het heeft er alles van dat “toeschouwers” zoveel mogelijk zouden moeten weten dat een “belangrijk” persoon langsrijdt.

Het is jammer dat deze ambtenaren helemaal niet begrijpen dat zij zich bij velen vreselijk belachelijk maken met deze sensatieritten.

Een minister of welke hoge overheidswerkers dan ook stelt in Suriname tegenwoordig niet zo veel meer voor.

Wij weten allen dat een heleboel van hen niet op de beleidsstoelen geplaatst zijn op basis van hun kwaliteiten, maar veelal vanwege hun loyaliteit jegens hun partijvoorzitter.

Het gevolg ervaren wij dagelijks: het neerzetten van een slechte werkperformance door onbekwaamheid. En dat is te merken aan de achtergang van de staat Suriname op meerdere fronten.

BEKIJK OOK  Alleen vooruitgang in Suriname met volledig VHP- ministersteam en meerderheid in DNA

Mijn advies is om het goede voorbeeld over te nemen van de Nederlandse Minister – president Mark Rutte.

Die ging in de periode waarin het nog veilig voor hem was simpelweg met de fiets naar zijn werk. Hij nam ook vaak de trein om naar zijn afspraken en zelfs de Koning te gaan.

Ook Koning Willem Alexander en Koningin Maxima laten zich niet met zoveel bombarie vervoeren.

Met een eenvoudige Ford worden de Koning en Koningin gebracht naar verschillende locaties en er is slechts een volgauto met speciale beveiligers, soms niet eens zichtbaar maar “gedekt”.

Ik heb vaker met mijn eigen ogen kunnen aanschouwen dat het transporteren van Koningin Maxima niet met zoveel ‘spektakel’ zoals in Suriname gebeurt. Dat gaat in alle rust.

Mijn advies aan alle politici in Suriname die zich schuldig maken aan dit belachelijk vertoon, is om weer met beide benen op de grond te gaan staan.

Zij kunnen zich liever bezig houden met het beter uitvoeren van de taken waarvoor ze zijn ingehuurd: werken aan het vooruitbrengen van het land!

Niet om “zogenaamd de show te stelen” en naast hun schoenen te gaan lopen.

Ze zijn namelijk niets meer of minder waard dan alle andere Surinamers.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.