fbpx

Surinaamse Luchtvaart Maatschappij zet herstructurering voort

GFC NIEUWS- Met de benoeming van een nieuwe Chief Financial Officer zet de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) het traject van herstructurering, dat per september is ingezet, verder voort.

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) was de vertegenwoordiger van de aandeelhouder op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die op 8 oktober is gehouden.

“We zijn bezig de hele luchtvaartsector klaar te maken voor de toekomst. De SLM gaat in verhoogd tempo haar interne processen moeten upgraden. We hebben nu meer dan ooit mensen nodig met de juiste competenties om die ambitieuze doelen waar te maken. De aandeelhouder heeft daarom onder andere Rachel Deira gevraagd om haar financiële expertise in te zetten vanuit een nieuwe rol.”

BEKIJK OOK
Auto beschoten op parkeerterrein naast kabinet president

Per onmiddellijke ingang zal Rachel Kolf-Deira in dienst treden als CFO. Alvorens zij benoemd kon worden, trad zij terug als president-commissaris van de SLM.

Sinds 2015 bekleed Kolf-Deira een functie in de Raad, waarbij zij sinds maart 2019 als President-Commissaris diende.

Met de benoeming komt er tevens een einde aan het dienstverband van Steve Silos die voorheen CFO was. Faizel Baarn zal voorlopig de post van President Commissaris waarnemen.