‘Surinaamse leeuwen ook in Paramaribo’

Uitgeverij o1 Group lanceert tijdens het WK Voetbal 2018 het boek ‘Surinaamse Leeuwen’ ook in Paramaribo. Het meest exclusieve voetbalfoto- en interviewboek van het jaar belicht de grote Surinaamse impact op de internationale successen van het Nederlands Elftal. De auteurs zijn Guus Pengel, Guilly Koster, Curtis Martels, Alan Tijseling en Jermain Noslin.

De spectaculaire actiefoto’s van de gerenommeerde persfotograaf Guus Dubbelman (Volkskrant) en de geweldige portretten van lifestyle-fotograaf Germaine Halfhuid (Fotostudio 422.nl) brengen voetbaltoppers met een Surinaamse achtergrond stijlvol in beeld.

In ‘Surinaamse Leeuwen’ zien we o.a. EK ’88- en Europacup 1-winnaar Gerald Vanenburg, WK 2010-finalisten Eljero Elia en Edson Braafheid en de oud-internationals van ‘de Kabel’ (Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Winston Bogarde en Michael Reiziger).

Ex-bondscoach Guus Hiddink en oud-trainer Willem van Hanegem vertellen openhartig over hun prettige samenwerkingen met Surinaamse spelers bij het Nederlands Elftal.

Prachtige foto’s ván en verhalen óver international en Champions League-finalist Georginio Wijnaldum en nationale bekerwinnaar Henk Fraser passeren de revue.

Het boek bevat een indrukwekkende ode aan de overleden spelers van het ‘Kleurrijk Elftal’, die in 1989 tragisch om het leven kwamen op vliegveld ‘Zanderij’. In een boeiend interview met Sigi Lens, één van de overlevenden van die ramp en tegenwoordig vermaard voetbalmakelaar, wordt daar dieper op ingegaan.

Dean Gorré, bondscoach van de Surinaamse Voetbal Bond, geeft meer inzicht in de diasporawetgeving in Suriname. Ulrich van Gobbel (trainer Jong-Feyenoord) vertelt over het meenemen van zijn ‘kulturu’ naar Oranje en er is nog véél meer te zien.

De boekpresentatie van ‘Surinaamse Leeuwen’ is op zaterdag 7 juli om 19.00 uur in het Courtyard Marriott Hotel in Paramaribo. Het event is uitsluitend voor genodigden toegankelijk en zal worden opgeluisterd door de aanwezigheid van o.a. de Surinaamse Voetbal Bond en hoogwaardigheidsbekleders van de Surinaamse regering. Tevens zullen er lezingen worden verzorgd door Dean Gorré en Ulrich van Gobbel.

VACO zorgt voor de promotie en de verkoop van ‘Surinaamse Leeuwen’ en kost SRD 360. Op deze avond zal het boek voor een speciale prijs verkocht worden. Het 244 tellende pagina’s boek is tevens te bestellen via www.surinaamseleeuwen.nl.

Foto: Overhandiging van het eerste exemplaar van Surinaamse Leeuwen (links) auteur Jermain Noslin naast Shireen Sewgobind, sales & marketing manager – VACO, (midden) persfotograaf Guus Dubbelman (Volkskrant) en (rechts) Jolanda Moeljoredjo hoofd afdeling inkoop – VACO.

(GFC)