fbpx

Surinaamse kokosolie uitgeroepen tot beste in de wereld

De Surinaamse kokosolie van de familie Monkou in Coronie, de Coproco virgin coconut oil, is uitgeroepen tot de beste in de wereld. De familie heeft internationale bekendheid gekregen nadat zij hun olie op de KKF-beurs aan het groter publiek heeft voorgesteld. Na gestaan te hebben op de beurs hier in Suriname heeft de familie een contactpersoon bereid gevonden om de olie te promoten in het buitenland.

Op de beurs in Duitsland zijn er testen gedaan waarna deskundigen uit Amerika hebben aangewezen dat de kokosolie uit Suriname nu nummer een (1) is in de wereld. Er zijn eveneens testen gedaan in Nederland en door de Caribbean Industrial Research Institute (Cariri) inTrinidad.

De ‘Coproco virgin coconut oil’ wordt door voedingsdeskundigen aanbevolen aan patiënten die herstellende zijn van onder andere een operatie. “Kokosolie heeft de eigenschappen om te genezen, om snel te genezen. De vitale delen in kokosolie maken dat de wonden sneller gaan helen”, geeft Gitana Monkou-Plak, producent van de Coproco virgin oil aan.

BEKIJK OOK
Overkoepelend Orgaan Bestrijding AOW-gat Surinaamse ex-Koninkrijksgenoten in gesprek met Santokhi

Verder geeft zij aan dat de olie in Suriname goed is aangeslagen. Het is te verkrijgen in apotheken, een spa centrum en een psycholoog die de olie gebruikt in haar therapie.

Vanuit het buitenland zijn er goede reacties ontvangen, omdat de geur en de smaak van kokos duidelijk waar te nemen zijn. “Suriname mag heel trots zijn om een district als Coronie te hebben waar nog altijd de officiële, originele noot geteelt wordt voor olieproductie”, stelt Monkou-Plak.