Surinaamse kinderen beschermen tegen virusbesmettingen want ook zij lopen op termijn risico’s

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Ouders in Suriname doen er in deze onzekere periode goed aan om ook hun kinderen, ongeacht de leeftijd, zoveel mogelijk te beschermen tegen de nieuwe virusvarianten.

Het is niet verstandig om ervan uit te gaan dat de kleintjes op latere termijn geen risico’s lopen. Klachten kunnen zich veel later na een ongemerkte virusbesmetting ontwikkelen.

Het Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC) meldt dat kinderen die eerder besmet zijn geraakt met het coronavirus en geen of nauwelijks klachten hadden, vervolgens na een onbekende periode mogelijk het Multisystem Inflammatory Syndrome (MIS-C) zouden kunnen ontwikkelen.

Het is onbekend waardoor MIS-C wordt veroorzaakt, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat alle zieke kinderen eerder besmet waren geraakt met het coronavirus. Er lijkt dus een sterk verband te bestaan.

MIS-C is een aandoening die vaak voor zorgt dat verschillende delen van het lichaam ontstoken raken. Onder meer de longen, het hart, de hersenen, nieren, huid, het maagdarmkanaal en de ogen.

Ook braken, diarree, nekpijn, huiduitslag, bloeddoorlopen ogen of zich extra moe voelen zijn klachten die zich kunnen ontwikkelen.

Bijna de helft van de patiënten tussen de 0 jaar en 20 jaar moet worden opgenomen op de Intensive Care afdeling.

Overige berichten