fbpx

Surinaamse inlichtingendiensten falen weer en zorgen voor ontwrichting in Paramaribo

INGEZONDEN- Voor de tweede keer binnen korte tijd hebben de Surinaamse inlichtingendiensten gefaald met als gevolg dat vanmiddag het normale leven in Paramaribo werd ontwricht.

Verschillende hoofdverkeersaders van onze hoofdstad werden afgesloten omdat er angst heerste dat net als vorige week demonstraties uit de hand zouden lopen.

Veel ambtenaren werden eerder naar huis gestuurd, winkels en andere zaken in de binnenstad en ook daarbuiten sloten hun deuren uit voorzorg en waren er talrijke lange files.

De paniek sloeg weer toe en dat allemaal, zo bleek al gauw, voor nog geen 20 activisten die het oneens zijn met de handelingen van de regering Santokhi.

De activisten blijken in staat te zijn Paramaribo voor een groot deel te ‘verlammen’ omdat de inlichtingendiensten niet in staat zijn de juiste inschattingen te maken en er paniekmaatregelen worden doorgevoerd.

Achteraf bekeken was het nergens voor nodig geweest om straten af te sluiten en nog minder de zaken.

Het is triest om te moeten constateren dat de huidige regering wat dit soort kwesties betreft alleen amateurisme, zwakheid en angst uitstraalt.

Het zijn niet de demonstranten die heden hebben gezorgd voor onrust en paniek. Wel de regeerders die helemaal verkeerd zijn geïnstrueerd door hun intelligence services.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud