fbpx

Surinaamse homohaters moeten zich diep schamen voor absurde haatopmerkingen en oproepen tot geweld

INGEZONDEN- Het is ronduit schandalig dat er nog personen in Suriname wonen die openlijk voorstander zijn van geweld tegen homoseksuelen! Anderen gaan zelfs zover dat ze oproepen tot het verbranden van alle mannen die een voorkeur hebben voor hun eigen geslacht. Wat een schande dat dit anno 2020 nog mogelijk is en er geen consequenties aan worden verbonden!

Zo las ik gister en vandaag op sociale media een heleboel venijnige reacties naar aanleiding van een bericht op GFC Nieuws, over een jongetje dat ernstig werd mishandeld door zijn vader, omdat hij heeft gedanst met een andere man.

Sommigen schrijven op sociale media dat de vader veel verder moest gaan en desnoods het kind levend zou moeten verbranden. Hoe ziek kan iemand zijn om een dergelijke reactie te kunnen plaatsen?

Er zijn in Suriname nog steeds talrijke ignorante mensen die denken dat homoseksualiteit te maken heeft met de duivel en middels duiveluitdrijving kan worden “genezen”. Het lijkt erop dat deze onwetenden ergens in de middeleeuwen zijn blijven vaststeken met hun gedachtegang.

Een ander deel denkt, net als de vader in het filmpje, de ordinaire en kennelijk ongeschoolde kindermishandelaar, dat je middels een pak slaag de seksuele voorkeur van een kind kan veranderen. Het mishandelen van je kind zou er dus voor moeten zorgen dat zijn gevoelens voor mannen of vrouwen muteren? Alleen een ernstig onderontwikkeld persoon gelooft dat!

Ik ben zelf hetero, maar zal nooit oproepen om homoseksuelen te haten, molesteren, beledigen of beschadigen. Een persoon met gezond verstand doet dat niet en laat deze personen in hun waarde. Ze zijn namelijk niets minder waard dan heteromannen.

De mensen die op sociale media oproepen tot homohaat en zelfs het vermoorden van hen, moeten zich diep schamen. Ze geloven er echt in dat ze als mens beter zijn, meer waarde hebben omdat ze hetero zijn. Deze Surinamers geven ons grote schande!

Hun zienswijze en gedrag mag wat mij betreft gekwalificeerd worden als de absurditeit ten top!

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar¬†[email protected]

BEKIJK OOK: Wij Surinamers zijn de grootste sufferds die alles maar accepteren