Surinaamse hoerenbezoekers gaan nog steeds voor seks

GFC NIEUWS– Ondanks een kans om besmet te raken met het dodelijke coronavirus, nemen Surinaamse mannelijke hoerenbezoekers nog steeds een groot risico om seks te hebben met vreemde vrouwen.

Bij de bekende hoerenlocaties stonden er de afgelopen week nog steeds vrouwen langs de straat op zoek naar klanten voor een kort seksavontuur tegen betaling. Ook de buitenlandse, veelal Braziliaanse en Dominicaanse  prostituees krijgen nog steeds klanten.

Een bewoner van de Tourtonnelaan in Paramaribo die vlakbij een hoerenafhaalplek woont, zegt aan GFC Nieuws dat ze nog steeds  ziet hoe mannen prostituees die langs de weg tippelen, meenemen. Er is volgens haar beslist geen afname van het aantal mannen dat vrouwen meeneemt merkbaar.

Het is algemeen bekend dat vrouwen van lichte zeden een groot risico vormen voor het overdragen van seksueel overdraagbare aandoeningen. Ook het overdragen van het coronavirus komt nu als risicofactor erbij.

Het advies van internationale gezondheidsautoriteiten is om minstens 2 meter afstand van een ieder te bewaren. Prostituees vallen juist vanwege hun vele wisselende seksuele contacten, een zeer groot risico voor anderen, zeggen deskundigen.

Overige berichten