Surinaamse kerkmannen vallen getrouwde vrouwen lastig en proberen met hen naar bed te gaan

GFC NIEUWSREDACTIE– In Suriname zijn er mannen die zich voordoen als heilige kerkmannen maar intussen wel proberen kwetsbare jonge meisjes en getrouwde vrouwen het bed in te krijgen om de liefde te bedrijven.

Het feit dat een geestelijke verbonden aan welk geloof dan ook tijdens de diensten zijn moralistische gedachtegoed propageert, betekent niet altijd dat hij zich in het dagelijkse leven ook zo netjes gedraagt. Er is van een aantal geestelijke mannen in ons land voldoende bewijs dat ze consistent proberen vrouwen, ook die al bezet zijn, het hof te maken.

Dit druist helemaal in tegen de goede normen die zij steeds verkondigen.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) aan GFC Nieuws weten.

Volgens Soelijem Atmo van het KSVC zijn er een aantal mannen dat zich al langere tijd voordoet als geestelijk binnen de Surinaamse samenleving, maar zich zonder schroom schuldig maken aan oneerbaar gedrag.

“Wij krijgen regelmatig voldoende informatie binnen van vrouwen die beweren dat ze lastig worden gevallen. Ze worden gebeld of krijgen romantisch getinte  insinuerende tekstberichten. Opvallend is dat het vaak om kwetsbare vrouwen en meisjes gaat”, aldus het KSVC.

Het VrouwenCollectief is van oordeel dat vrouwen met privéproblemen die hun hart luchten of hulp zoeken bij deze “heiligen”, veel alerter moeten zijn.

“Wees voorzichtig! Wij kennen meerdere gevallen waarbij er misbruik is gemaakt van de zwakke en kwetsbare positie van onze Surinaamse vrouwen. Niet een ieder die de indruk wekt “heilig” te zijn, is dat in werkelijkheid ook. Ga er niet van uit dat je een ieder blindelings kan vertrouwen”, waarschuwt het VrouwenCollectief.

Het KSVC zegt aan GFC dat er in de laatste week van 2020 nog een geval bekend is geworden van een getrouwde vrouw uit Paramaribo met relatieproblemen die het bed is ingepraat door een van deze moralisten. Het slachtoffer zou nu nog verder in de problemen geraakt en stevent door haar ontrouw af op een definitieve relatiebreuk met haar echtgenoot.

Foto: Naganath Chiluveru