fbpx

Surinaamse golddiggers misbruiken Nederlandse gehandicapten die geen vrouw kunnen vinden

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Enkele vrouwen in Suriname worden ervan beschuldigd doelbewust mannen met een beperking die in Nederland wonen te misbruiken door online lange afstand liefdesrelaties met ze aan te gaan.

De slachtoffers hebben allemaal een lichamelijke of geestelijke beperking en kunnen naar verluidt moeilijk de juiste levenspartner vinden.

Er zijn momenteel vier gevallen in onderzoek waarbij er meer dan sterke vermoedens bestaan dat de dames in Suriname geen oprechte liefdesbeweegredenen hebben en zelfs al een vriend in eigen land hebben.

Het gaat hen alleen maar om het geld en/of het bemachtigen van een Europees paspoort.

De heren sturen regelmatig redelijk grote sommen geld naar het Zuid- Amerikaans land omdat hun “geliefden” steeds aangeven dat ze het in financieel opzicht heel erg moeilijk hebben.

Dat laat het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief(KIVC) weten aan de GFC Lifestyleredactie in Den Haag.

BEKIJK OOK
Hoogbejaarde(82) rokkenjager: een dame ouder dan 35 jaar mag mijn bed niet in

Het KIVC zegt aan GFC regelmatig hulpverzoeken binnen te krijgen van bezorgde familieleden van mannen. In twee van de cases zijn het de ouders van de heren die advies vragen aan het VrouwenCollectief.

Het KIVC heeft recent ook een vijfde geval onder een vergrootglas geplaatst na een klachtmail van een echtpaar uit Schiedam.

Ook bij deze moeder en vader bestaat er grote twijfel of de bijkans 20 jaar jongere dame met wie hun zoon in contact staat wel eerlijk is.

De angst van de ouders is dat hun zoon, die vaker geld naar Suriname stuurt, nodeloos gekwetst en misbruikt zal worden.

Het KIVC benadrukt wederom dat mannen in Nederland en België erg voorzichtig moeten zijn. Zodra er steeds om geld wordt gevraagd, zouden alle alarmbellen moeten rinkelen, stelt het VrouwenCollectief.

Foto ter illustratie.