Surinaamse geologen getraind in basis geofysica en geologische kartering

GFC NIEUWS- De regering van Suriname en Brazilië zijn een samenwerking aangegaan op het technisch vlak met het uiteindelijk doel: de geologie van de zuidelijke grens van beide landen te harmoniseren.
Uit hoofde van deze samenwerking is de cursus, ‘Training van geologen uit Suriname in basisgeofysica en geologische kartering’, verzorgd.
Aan deze training hebben vertegenwoordigers van de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst, Grassalco, Adekus, het Bauxiet Instituut Suriname alsook de studenten van het IBW deelgenomen.
Tijdens de cursus is er een presentatie over de Geologische Dienst in Brazilie (CPRM), verzorgd. Ook zijn de diverse onderwerpen belicht zoals: het werken met Oasis Montaj software, theorie geologische kartering en het verwerken van monster informatie in Geographic Information System (GIS).
De training is verzorgd door Leda Fraga, geoloog CPRM, en Luiz Gustavo, hoofd geofysicus CPRM. De Surinaamse geologen zullen dit jaar nog in de gelegenheid gesteld worden om praktische kennis op te doen op het gebied van geologische kartering in Brazilië.