fbpx

Surinaamse filmmakers maken remake bioscoopfilm “Suriname”

GFC NIEUWS- De producenten Rodney Leysner en Rodney Cheuk A Lam, beiden van Surinaamse afkomst, waren al eerder verantwoordelijk voor de met goud bekroonde succesvolle Nederlandse films “Heksen Bestaan Niet” met onder andere: Aliyah Kolf, Jorgen Raymann, Roue Verveer, Sharon Doorson en de film “Fashion Chicks”.

Ze starten 17 augustus met de remake van de zeer succesvolle film “Suriname”, die in 2011 te zien was in de Surinaamse bioscoop TBL.

“Suriname” stond ruim 13 weken lang op nummer 1 als best bezochte film en gaat over een zakenman met een dubieus verleden met maar 1 doel, namelijk absolute macht. Hierbij wordt hij gehinderd door zijn dubieuze verleden en vrienden.

De opnames voor de film zal volledig in Suriname gedraaid worden. De regie is in handen van de jonge en tevens van Surinaamse afkomst zijnde Danny Leysner.

Danny gooide hoge ogen met zijn short movie CIBLE. Suriname is zijn filmdebuut.

BEKIJK OOK
FOSPA-Suriname vraagt bescherming inheemse gebieden

De remake is nu al uniek te noemen vanwege de strategische samenwerking met Pathe Theaters en Pathe Thuis en is de allereerste film met als titel “Pathe Original Movie”.

Pathe is met 28 bioscopen en 217 schermen en het grootste video on demand platform, absolute marktleider op het gebied van bioscoop exploitatie in Nederland.

De film “Suriname” zal vanaf februari 2020 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Voor de makers is de film een zeer belangrijk project. Vandaag de dag is het namelijk nog steeds moeilijk voor gekleurd talent om door te breken binnen de Nederlandse filmindustrie.

De makers willen door het lanceren van de film een podium creëren voor gekleurd talent binnen deze industrie.

De crew en cast bestaan voor een zeer groot deel dan ook uit Surinamers.

Binnenkort zullen de eerste castleden bekend worden gemaakt.