fbpx

Surinaamse diaspora in Nederland: schadeclaim indienen tegen OM Nederland

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname (CBvS) moet het niet erbij laten zitten, maar een forse schadeclaim indienen tegen het Nederlands Openbaar Ministerie (OM), vanwege geleden reputatie, politieke,- en financieel-economische schade.

Dit zegt de Surinaamse diaspora-gemeenschap in Nederland naar aanleiding van de euro 19.5 miljoen die langer dan een jaar werd vastzat in Nederland.

De rechtbank heeft geoordeeld dat het beslag wordt opgeheven en het geld aan Suriname wordt teruggegeven.

De geldzending, afkomstig van De Surinaamsche Bank, Hakrinbank en Finanbank met als eindbestemming Hongkong, werd op 17 april 2018 in beslag genomen. De Surinaamse banken dienden hierna een klaagschrift in bij het Nederlandse Openbaar Ministerie.

BEKIJK OOK
Minister Nurmohamed wil roadmap voor aanpak wateroverlast

De Surinaamse diaspora feliciteert ten eerste plaats de Centrale Bank van Suriname met deze positieve rechterlijke uitspraak en voorts alle andere betrokken Surinaamse bankinstellingen. Voorts wordt de regering en de totale Surinaamse gemeenschap gefeliciteerd.

“Wij zijn vooral verheugd dat met deze uitspraak is komen vast te staan dat Centrale Bank van Suriname altijd heeft en zal handelen volgens vigerende internationale publiekrechtelijk wet en regelgeving.”