fbpx

Surinaamse delegatie volgt training “Public –Private Partnerships and Concessions” in T&T

Een delegatie bestaande uit medewerkers van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en het ministerie van Financiën heeft aan de 3-daagse training “Public –Private Partnerships and Concessions: Design, Implementation and Challenges” in Trinidad and Tobago, deelgenomen.

Het doel van deze training was om overheidsambtenaren van het Caribische gebied te trainen in het opzetten en uitvoeren van een Public Private Partnerschip, alsook de uitdagingen hiervan. Ongeveer 40 deelnemers afkomstig uit Guyana, Jamaica, Haiti, Trinidad, St.Kitts, Bahamas en Suriname waren aanwezig tijdens deze training die georganiseerd werd door de Inter-American Development Bank (IaDB).

Public Private Partnership, PPP, is een lange termijn samenwerkingsrelatie tussen de overheid en de private sector waarbij er een gezamenlijk project wordt gerealiseerd met behoud van hun eigen identiteit en verantwoordelijkheid.

De introductie van PPP, zal voor Suriname heel veel voordelen opleveren bij het opzetten van duurzame investeringsprojecten zoals het bouwen van wegen, bruggen, luchthavens, havens maar ook schoolgemeenschappen en ziekenhuizen.

OOK INTERESSANT
De kansen en gevaren bij selecteren nieuwe minister van ROM

Bij het gebruik van PPP worden de middelen van de overheid over langer termijn uitgesmeerd. Kortom draagt de PPP bij tot de garantie van effectieve implementatie, beheersen van kostenoverschrijding en vertraagde oplevering, verbetering van het ontwerp als de kwaliteit van de werken en diensten en de garantie voor duurzaam onderhoud.

Suriname kan leren van landen in het Caraïbisch gebied. Alvorens PPP in Suriname te implementeren moet de wet- en regelgeving hieromtrent in-place zijn en er moet een PPP-Unit opgericht worden om projecten van de grond te krijgen.

De training is geheel gesponsord door de Inter-American Development Bank (IaDB).(GFC)