fbpx
Facebook Pagelike Widget

Surinaamse delegatie vertegenwoordigd bij Boucles d’Ebene, de Diaspora beurs in Parijs

Boucles d’Ebene, een evenement dat 10 jaar geleden is begonnen als een expo om kroeshaar te promoten, is uitgegroeid tot de grootste beurs voor ondernemers uit de Diaspora. Naar schatting 10.000 mensen zullen het Centquatre-Paris bezoeken waar de laatste trends op het gebied van haar, mode, gezondheid en food op grootse wijze worden gepresenteerd.

Ook de Franse media zal aanwezig zijn om de trends te volgen en een reeks van noviteiten te verslaan in het laaste weekend van mei. Met elke dag een haar en modeshow, live muziek en dans voorstellingen beloofd Boucles d’Ebene een sprankelend kleurig samenzijn te worden om de Diaspora eer te betonen.

De motor achter de Surinaamse delegatie is Mireille Liong-A-Kong, bekend van kroeshaar.com en haar bestseller Going Natural die nummer een heeft gestaan op amazon.

Volgens Liong is door de ontwikkelingen op het gebied van kroeshaar een movement onstaan die wereldwijd vooral vrouwelijk ondernemerschap heeft gestimuleerd. Dat is volgens de Sociaal Entrepreneur merkbaar in de straten Brooklyn waar ze woonachtig is tot en met de stranden van Guadeloupe waar ze op uitnodiging workshops heeft gegeven.

“In Parijs komt echt de creme de la creme samen en als pioneer van deze movement vind ik dat Suriname daarbij hoort, want we lopen zeker niet achter”, aldus Liong. Ik zie graag Surinaamse creativiteit stralen tussen al dat moois.

Behalve de getalenteerde Doreen Springers, een nieuwe modeontwerper aan het firmament met Surinaamse roots, maakt ook columniste Tirzah Baak deel uit van de 11-koppige delegatie. Daarnaast zullen Daya Maduro, de eerste Miss Black Hair Nederland en de man achter deze organisatie Sherlon Gerard, die van Antilliaanse komaf zijn, daar de gelederen versterken.

Liong, daar op uitnodiging van de organisatie voor haar tentoonstelling BAD Hair Uprooted, zal een lezing geven omtrent het onderwerp en de documentaire the Going Natural Video Diaries vertonen. De lezing van Liong is op 31 mei en begint om 11 uur.

Boucles d’Ebene is van 30 mei tot en met 1 juni in Centquatre Paris.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.