fbpx

Surinaamse delegatie op landbouwtraining in China

Suriname is voor de 3e keer aanwezig op een training Hybride Rice Technology Extension in Changsha City in de Volksrepubliek China.

In de periode 23 augustus – 19 september, zullen 21 participanten uit Suriname deelnemen aan de landbouwtraining dat verzorgd wordt door Yuan Longping High-Tech Agriculture Co., Ltd.

Vyas Basropansingh, participant en voorzitter van de Boeren Organisatie Nickerie (BON) is ingenomen met de uitnodiging en is zeer positief gestemd over de kennismakingen, officiële ontvangsten en de inhoud van de training tot nu toe.

Volgens landbouwer, Sanjai Triloki en voorzitter van de Agro Coöperatie Corantijn Polder (ACCP) is de training nu al een succes. Hij is vast van plan om zijn opgedane kennis met de leden van zijn boerenorganisatie te delen.

“Eerder hebben landbouwvertegenwoordigers geruisloos meegedaan aan deze trainingen en de boeren nimmer geïnformeerd welke betekenis deze technologie, die voornamelijk gericht is op zaaizaad en verhoging van de rijstproductie per ha, de Nickeriaanse rijstboer ten goede kan komen”.

De vertegenwoordigers van de Chinese Ambassade in Suriname, Commercial Counselor Ma Yingli en de 3e Ambassade Secretaris Cao Jihe, hebben hun uiterste best gedaan dat Surinamers wederom kunnen deelnemen aan deze training.

Overige berichten