fbpx
Surinaamse delegatie onder indruk van landbouwtechnologie Israël

GFC NIEUWS- De Surinaamse delegatie die momenteel in Israël vertoeft, is onder de indruk van de technologie die in dat land wordt toegepast in de landbouw en de veeteelt om op grotere schaal gewassen en producten te leveren.

De delegatie onder leiding van vicepresident Michael Adhin, is op uitnodiging van de LR Group Limited in Israël. Dit in het kader van het in Suriname op te zetten Agrarisch Industriepark in de districten Wanica en Saramacca.

Vicepresident Adhin is onder de indruk van hoe het allemaal geschiedt in Israël en tevens enthousiast over het toepassen van de technologie in Suriname.

Hij brengt in herinnering dat er in het parlement 66 miljoen euro is goedgekeurd voor de komende twee jaar, om een agrarisch industriepark in Suriname op te zetten.

Op deze wijze zullen op grote schaal, zoals Suriname dat nog nooit eerder heeft gezien: melk, kip, eieren en tuinbouwgewassen moeten worden geproduceerd.

Zoals aan de Surinaamse delegatie gedemonstreerd, zullen deze producten via outgrowers worden aangeleverd, verwerkt en verpakt. Tegelijkertijd zal volume worden gecreëerd en de export dus toenemen.

De vicepresident benadrukt dat Israël de meest hoogwaardige technologie gebruikt en niet alleen exporteur is van ICT, maar ook van agrarische kennis.

De bewindsman zegt dat wij van oudsher in Suriname landbouwers hebben, maar dat de door Israël gebruikte kennis een zowel katalyserende als versterkende werking zou kunnen hebben voor de landbouwsector in Suriname.

Door middel van verslag, video- en beeldmateriaal zullen landbouwers in Suriname na terugkeer van de delegatie een indruk krijgen van hoe groot het kan.

De delegatie heeft een indruk gekregen van hoe op een grootschalige en procesmatige manier met de nieuwste technologie, de veeteelt en melkproductie ter hand wordt genomen en het laatste kan worden geoptimaliseerd tot wel 25 liter melk per koe.

De delegatie kreeg ook een demonstratie van het water drippingsystem. Met dit systeem is aangetoond wat de minimale hoeveelheid voeding is die plantjes, onder meer rijst, nodig hebben om maximale groei te bereiken.

Meer nieuws

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…