fbpx

Surinaamse delegatie onder indruk van landbouwtechnologie Israël

GFC NIEUWS- De Surinaamse delegatie die momenteel in Israël vertoeft, is onder de indruk van de technologie die in dat land wordt toegepast in de landbouw en de veeteelt om op grotere schaal gewassen en producten te leveren.

De delegatie onder leiding van vicepresident Michael Adhin, is op uitnodiging van de LR Group Limited in Israël. Dit in het kader van het in Suriname op te zetten Agrarisch Industriepark in de districten Wanica en Saramacca.

Vicepresident Adhin is onder de indruk van hoe het allemaal geschiedt in Israël en tevens enthousiast over het toepassen van de technologie in Suriname.

Hij brengt in herinnering dat er in het parlement 66 miljoen euro is goedgekeurd voor de komende twee jaar, om een agrarisch industriepark in Suriname op te zetten.

Op deze wijze zullen op grote schaal, zoals Suriname dat nog nooit eerder heeft gezien: melk, kip, eieren en tuinbouwgewassen moeten worden geproduceerd.

Zoals aan de Surinaamse delegatie gedemonstreerd, zullen deze producten via outgrowers worden aangeleverd, verwerkt en verpakt. Tegelijkertijd zal volume worden gecreëerd en de export dus toenemen.

BEKIJK OOK
Fols uit bezorgdheid bij start nieuw schooljaar: leerkrachten gedeprimeerd

De vicepresident benadrukt dat Israël de meest hoogwaardige technologie gebruikt en niet alleen exporteur is van ICT, maar ook van agrarische kennis.

De bewindsman zegt dat wij van oudsher in Suriname landbouwers hebben, maar dat de door Israël gebruikte kennis een zowel katalyserende als versterkende werking zou kunnen hebben voor de landbouwsector in Suriname.

Door middel van verslag, video- en beeldmateriaal zullen landbouwers in Suriname na terugkeer van de delegatie een indruk krijgen van hoe groot het kan.

De delegatie heeft een indruk gekregen van hoe op een grootschalige en procesmatige manier met de nieuwste technologie, de veeteelt en melkproductie ter hand wordt genomen en het laatste kan worden geoptimaliseerd tot wel 25 liter melk per koe.

De delegatie kreeg ook een demonstratie van het water drippingsystem. Met dit systeem is aangetoond wat de minimale hoeveelheid voeding is die plantjes, onder meer rijst, nodig hebben om maximale groei te bereiken.