Surinaamse dame mogelijk slachtoffer van deepfake filmpje gemaakt door vijandige vriendin

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De relatie van een 31-jarige vrouw uit Paramaribo, Suriname, balanceert op het randje na een schokkende gebeurtenis.

Een vroegere vriendin, met wie ze nu in conflict is, heeft een compromitterend filmpje naar haar vriend gestuurd. Deze vriend is niet alleen haar levenspartner, maar ze delen ook hetzelfde huis.

De vrouw in kwestie werd gefilmd terwijl ze haar auto parkeerde bij een bekende supermarkt in het noorden van de hoofdstad. Vervolgens toont de video haar terwijl ze instapt in een ander voertuig, bestuurd door een man die vervolgens samen met haar wegreed.

Bronnen dicht bij de vrouw hebben aan GFC Lifestyle gemeld dat haar partner nu vermoedt dat er sprake is van ontrouw.

De vrouw, daarentegen, beweert dat ze het slachtoffer is van beeldmanipulatie. Ze blijft volhouden dat ze nooit in een ander voertuig is gestapt en dat ze simpelweg haar boodschappen ging doen.

Een expert sprak met GFC en bevestigde dat we in een tijdperk leven waarin we niet langer zonder meer kunnen aannemen dat beelden de werkelijkheid tonen.

Met de opkomst van technologieën zoals deepfake, waarbij artificiële intelligentie wordt gebruikt om beelden of video’s te manipuleren, is het nu meer dan ooit mogelijk om scenario’s te creëren die nooit echt hebben plaatsgevonden.

OOK INTERESSANT
Gezinsplanning in tijden van crisis: Een belangrijke overweging

“Gezien de geavanceerde technologieën van tegenwoordig is het inderdaad mogelijk dat de beschuldigde de waarheid spreekt,” zegt de expert.

Dit roept volgens hem belangrijke vragen op over ethiek en privacy in het digitale tijdperk. Hij benadrukt de noodzaak van grondig onderzoek en verificatie voordat conclusies worden getrokken.

Foto ter illustratie.