fbpx

Surinaamse criminelen 12 uur per dag laten werken voor maaltijden en onderdak

Ingezonden-  Wij zitten midden in de feestperiode. Voor veel mensen is december een bijzondere maand. Er wordt door sommigen meer gefeest, gelachen en vooral meer gegeten en gedronken.  Maar heeft een ieder het recht daarop?

Is het verdedigbaar dat zware criminelen die veroordeeld zijn en hun straf uitzitten in onze  gevangenissen tijdens de feestdagen een extra lekkere maaltijd krijgen? Ik heb mij laten informeren door een cipier dat er met de Kerstdagen  en ook op Nieuwjaarsdag wel een aangepast menu wordt aangeboden.  Ik vraag mij ernstig af of dit wel gepast is? Deels worden deze lekkernijen nota bene gekocht met onze belastinggelden, anderen krijgen van vrienden en familie.

Terwijl slachtoffers  van deze zware criminelen soms jarenlang en misschien wel hun verdere leven getraumatiseerd zijn of ‘baden’ in diep verdriet, zitten bijvoorbeeld moordenaars en rovers lekker hun pom, pizza en pastei met Kerstbrood op te peuzelen. Andere slachtoffers zijn vermoord en liggen in hun graf of hun as is al uitgestrooid.

Schandalig dat dergelijke criminelen dan nog dagelijks gratis een maaltijd, onderdak en allerlei voorzieningen krijgen!

Ik stel aan de overheid voor om een veel strenger beleid te voeren op dit stuk. Zware criminelen moeten door de rechter verplicht worden om dagelijks 12 uren arbeid te verrichten om zo hun maaltijden en andere kosten deels zelf te kunnen betalen.

BEKIJK OOK
Man op heterdaad betrapt door politie tijdens diefstal elektriciteitskabels

Er is zoveel achterstallig onderhoud in ons land. In plaats van dure aannemers te betalen om bijvoorbeeld de goten schoon te maken of wegen aan te leggen, kunnen deze zware criminelen meehelpen dat werk te doen. Ik weet dat sommigen van ze al beperkt aan het werk worden gezet, maar dat is maar een klein deel van deze gevangenisbewoners.

En als ze niet  willen werken, dan krijgen ze ook geen eten. Ik moet ook elke dag naar kantoor om te werken, anders kan ik ook geen eten kopen en mijn vaste lasten betalen. Willen zware criminelen niet werken? Dan krijgen ze wat mij betreft ook geen eten!

De heer Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.