fbpx

Surinaamse bedrijven netwerken op Kwaku

Aan het befaamde Kwaku Summer Festival wordt dit jaar voor Surinaamse bedrijven een bijzonder element toegevoegd. Kwaku, dé nationale reünie van Surinamers in Nederland, introduceert het Suriname Paviljoen, een centraal gecoördineerde opzet van bedrijven uit Suriname.

Gedurende vier weekenden – van zaterdag 14 juli tot en met zondag 5 augustus – zullen deze Surinaamse bedrijven etaleren wat Suriname te bieden heeft en op zoek gaan naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en investeringskansen. Maar misschien is wel het belangrijkste dat deze bedrijven in contact komen met de diaspora in Nederland.

Het Suriname Paviljoen wordt een integraal onderdeel van het festival. Echter staat in het paviljoen de ondernemende en maatschappelijke betrokkenheid van het Surinaamse bedrijfsleven centraal. Het doel achter de opzet van het Suriname Paviljoen is dat deelnemende bedrijven de mogelijkheid wordt geboden in direct contact te treden met de doelgroep ‘Surinamers in Nederland’, onder wie ondernemers, bedrijven en instituten.

Aan de hand van presentaties en een-op-een-gesprekken zullen bedrijven en instellingen in de sectoren toerisme, handel, industrie, huisvesting, (tele)communicatie en financiën onder meer toeristen, stagiaires, werknemers, expats en remigranten enthousiasmeren voor het bezoeken van, studeren in of zakendoen met Suriname.

Steven Dijksteel, directeur van Meridian, het marketingcommunicatiebureau dat belast is met de coördinatie van het Suriname Paviljoen, is ervan overtuigd dat juist in een periode van economische uitdagingen nieuwe bronnen moeten worden aangeboord.

“Wij richten het paviljoen zo aantrekkelijk mogelijk in, zodat de samenwerking tussen Suriname en Nederland op een andere dan strikt formele manier kan worden gefaciliteerd en gestimuleerd. We creëren daarom zo veel mogelijk ruimte en gelegenheid voor contactmomenten tussen Surinaamse bedrijven en diaspora-organisaties en Surinaamse bedrijven en potentiële Nederlandse partnerbedrijven.”

BEKIJK OOK
Nog geen aanhouding in zaak doodgeschoten geldwisselaar

Festivaldirecteur Vincent Soekra die de opzet van het Suriname Paviljoen enthousiast verwelkomt, zegt dat Kwaku bij uitstek de plek is voor het Surinaamse bedrijfsleven om er met zijn diensten en producten goed vertegenwoordigd te zijn.
Het Suriname Paviljoen is interessant voor onder meer ministeries en ambassades, de toerismesector, telecommunicatie, vastgoed, productie, export en de horeca.

Het Kwaku Summer Festival is een vier weekenden durend festival dat culturele diversiteit en identiteit in Nederland met cultuur, sport en eten als belangrijkste uitingsvormen kent. Gedurende het tweede en het vierde weekend is het festivalterrein in het Nelson Mandelapark ook op de vrijdag toegankelijk, omdat er dan muziekconcerten worden georganiseerd.

De belangrijkste pijlers van Kwaku zijn een goed cultureel programma, een gevarieerd jongerenprogramma, brede maatschappelijke participatie en de Surinaamse oorsprong. In 2017 verwelkomde het festival 163.000 bezoekers, die allemaal afkwamen op onder meer bekende acts zoals Earth, Wind & Fire, Richie Spice, Anthony B en Duane Stephenson. Dit jaar maken onder anderen Kool & The Gang, Kassav’ en Kenny B deel uit van het entertainmentprogramma.

Via de website www.kwakufestival.nl zijn alle updates te volgen.(GFC)