fbpx

Surinaamse bedrijven moeten ready zijn voor investeringen aardoliesector

GFC NIEUWS- Surinaamse bedrijven moeten ready zijn voor de investeringen die gepleegd zullen worden voor de ontwikkeling van de aardoliesector.
President Chandrikapersad Santokhi stelt dat onze lokale bedrijven zullen moeten voldoen aan internationale voorwaarden. Hij noemt het “alvast een goed teken” dat de leiding van oliemaatschappij Total recentelijk heeft aangegeven dat de onderneming in 2021 zwaar gaat investering voor de kust van Suriname.
“Alleen moeten wij met onze lokale bedrijven ready zijn”, aldus het staatshoofd. Hij wijst erop dat – uitgaande van nieuwsberichten – er nu al exploratiewerkzaamheden worden verricht waarbij eerder Trinidadiaanse bedrijven betrokken worden. De president zegt dat het dan niet alleen gaat om het leveren van materiaal en middelen.
“Maar soms zijn het hele simpele dingen die te maken hebben met diensten, voeding enz.” Dat Surinaamse bedrijven niet aan bod komen, komt omdat ze niet voldoen aan de internationale certificering op dit stuk. Volgens de president moet alvast gewerkt worden aan de local content om onze bedrijven in staat te stellen om mee te participeren.

BEKIJK OOK
Paris Club akkoord met schuldherschikkingsvoorstel van ruim US$ 100 miljoen