fbpx
Surinaamse bedrijven moeten ready zijn voor investeringen aardoliesector

GFC NIEUWS- Surinaamse bedrijven moeten ready zijn voor de investeringen die gepleegd zullen worden voor de ontwikkeling van de aardoliesector.

President Chandrikapersad Santokhi stelt dat onze lokale bedrijven zullen moeten voldoen aan internationale voorwaarden. Hij noemt het “alvast een goed teken” dat de leiding van oliemaatschappij Total recentelijk heeft aangegeven dat de onderneming in 2021 zwaar gaat investering voor de kust van Suriname.

“Alleen moeten wij met onze lokale bedrijven ready zijn”, aldus het staatshoofd. Hij wijst erop dat – uitgaande van nieuwsberichten – er nu al exploratiewerkzaamheden worden verricht waarbij eerder Trinidadiaanse bedrijven betrokken worden. De president zegt dat het dan niet alleen gaat om het leveren van materiaal en middelen.

“Maar soms zijn het hele simpele dingen die te maken hebben met diensten, voeding enz.” Dat Surinaamse bedrijven niet aan bod komen, komt omdat ze niet voldoen aan de internationale certificering op dit stuk. Volgens de president moet alvast gewerkt worden aan de local content om onze bedrijven in staat te stellen om mee te participeren.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…